جیب خالی و تلخ کامی شب عید
کد خبر: 3955311
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴

جیب خالی و تلخ کامی شب عید

هنوز تلخ کامی‌های سال ۹۸ از بلایا تا کرونا از کام مردم پاک نشده بود که گرانی و معضلات جایش را در سال ۹۹ پر کرد، این سال نیز با تمام دغدغه‌هایش به پایان خود نزدیک است، اما سالی که نکوست از بهارش پیداست جیب خالی اینبار جایش را به دیگر مشکلات داده و شیرینی شب عید را به کام همگان تلخ کرده است و معلوم نیست سال آتی چه مشکلاتی به تلخ کامی‌های مردم اضافه می‌شود.

به گزارش ایکنا از کرمانشاه، پایان سال هم از راه رسید، اما چند سالی است که مردم دیگر حال و هوای عید را مانند گذشته تجربه نمی‌کنند سال ۹۸ با تمام حوادثی که برای مردم رقم و سال ۹۹ با تمام معضلات و گرانی‌هایش و اینک پایان سال و جیب خالی و گرانی‌های بازار شب عید، این روز‌ها همه از معیشتی می‌گویند و از سفره‌هایی که دیگر مانند گذشته پهن نیست و کوچکتر شده، سفره‌هایی که مانند تابلوی نقاشی گواهی بر انعکاس گرانی‌هاست و پیداست که گرانی‌های اخیر بر رویشان تأثیر داشته و در یک کلام «آن چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است».

دراین خصوص به سراغ یکی از مردم شهر کرمانشاه رفتیم و در گفت‌وگویی از جزئیات خرید این ایام سؤالاتی پرسیم که در اولین قدم وی با اشاره به کاهش قدرت خرید نسبت به قبل و اجبار به حذف اقلامی از سبد خانوار، گفت: یکی از اقلام حذف شده از سبد غذایی خانواده او گوشت قرمز از یکبار در هفته به ماهی یکبار است. این موضوع به خرید گوشت ختم نشده بلکه خرید لباس و دیگر اقلام را شامل می‌شود.

وی با اشاره به کمرشکن بودن هزینه‌ها و درآمد‌های بسیار اندک، افزود: گرانی تأثیرات بسیاری بر زندگی ما داشته تا جایی که بسیاری از موادی را که قدرت خرید آن‌ها را نداریم از زندگیمان حذف کرده‌ایم.

این شهروند با بیان اینکه سفره‌هایمان آب رفته و دیگر تنها به فکر زنده‌ماندن هستیم تا زندگی کردن، گفت: ما تنها به فکر تأمین حداقل‌ها هستیم، توان بیشتر از آن را هم نداریم.

وی در پایان با بیان اینکه با این میزان درآمد و تورمی که معلوم نیست تا کجا ادامه دارد، تصریح کرد: با وضعی که در آن زندگی می‌کنم حسی که دارم آنکه معجزه است که زنده مانده‌ام.

او رفت و من ماندم با حرف این شهروند، «معجزه است که زنده مانده‌ایم»

درادامه به سراغ حجت محمودی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه کرمانشاه رفتیم تا از دریچه جدیدی به بحث اقتصادی و تأثیرات آن بر جامعه بحث و گفت‌وگو کنیم در این راستا از وی درخصوص اهمیت بُعد اقتصاد در خانواده پرسیدیم وی با اشاره به ابعاد مهم این موضوع، اظهار کرد: در جوامع مختلف هر جامعه‌ای که خانواده در رفاه قرار گیرد به‌سمت عالی بشری حرکت می‌کنند.

محمودی تصریح کرد: امروز تورم و گرانی کام بسیاری را تلخ کرده و زندگی خانوده‌ها را تحت تأثیر خود قرار داده است. امروز بحث مالی عامل مهمی در مشکلات خانواده‌ها و منشأ اختلافات و دعوا‌های خانوادگی شده است.

این استاد دانشگاه افزود: رفاه اجتماعی رابطه مستقیمی با اقتصاد خانوار دارد و باعث تأمین آسایش خانواده می‌شود و ابتدایی‌ترین حقوق خانواده معیشت است از خوراک تا پوشاک که متأسفانه با وجود شرایط سخت اقتصادی که امسال مردم با آن مواجه بودند می‌بینیم مردم به نحوی که شایسته است نمی‌توانند استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه وقتی خانواده آرام است به‌طبع آن جامعه نیز آرامش دارد، گفت: امیدواریم مسئولین کشور بتوانند اقتصاد جامعه را سروسامان دهند چراکه امروز گرانی در جامعه بی‌داد می‌کند و بدانیم اگر بُعد اقتصادی خانوار‌ها سامان نگیرد جامعه از آن آسیب خواهد دید و کام همگان تلخ از آسیب‌های آن خواهد شد.

بهنام احمدیان، کارشناس اقتصادی نیز با بیان اینکه بسیاری از مردم از سطح درآمدی پایینی برخوردارند، گفت: آنچه در بازار با آن مواجه‌ایم واقعیت تلخی را رقم زده که برای کارگران و قشر کم درآمد دردناکتر است، این واقعیت‌ها از افزایش قیمت‌ها تا رشد نرخ ارز همه و همه باعث شده تا نرخ سبد معیشت خانوار افزایش ۴۰ درصدی را تجربه کند.

وی با اشاره به اینکه امروز حقوق دریافتی اقشار کم‌درآمد جامعه کفاف بخشی از نیاز‌های آنان را داده و این باعث کاهش میزان توانایی خرید محصولات غیر ضرور مثل پوشاک است، افزود: افزایش قیمت‌ها و گرانی به‌ویژه در بازار شب عید لجام گسیخته است و باید مسئولین امر برای آن چاره‌ای بیاندیشند.

احمدیان تصریح کرد: امروز مردم تنها برای خرید اقلام ضروری به بازرا می‌آیند و با توجه به گرانی‌ها ترجیحشان تنها اقلامی است که برای زندگی آن‌ها واجب بحساب می‌آید.

این کارشناس اقتصادی گفت: اگر سری به بازار‌ها بزنید متوجه خواهید شد بسیاری از خریداران برآوردشان از قیمت اجناس با نگاه تورمی است تا جایی که می‌بینیم و می‌شنویم که قیمت اجناس با درآمد آنان هیچ تطبیقی ندارد.

وی در انتهای گفت‌وگوی خود با اشاره به اینکه مردم ما تمامی مطالبی که گفته شد را می‌دانند و با یک حساب و کتاب ساده می‌توان فهمید که درآمد خانوار‌های کم درآمد و متوسط جامعه کفاف نیاز‌های معمول آنان را هم نمی‌دهد، افزود: امیدواریم تا مسئولین تدبیری بر این نابسمانی‌های اقتصادی مردم کرده و فاصله طبقاتی که در این چندسال اخیر رخ داده و به دغدغه‌ای اصلی در زندگیشان مُبدل شده را درمانی باشند.

در پایان باید گفت؛ هنوز تلخ کامی‌های سال ۹۸ از بلایا تا کرونا از کام مردم پاک نشده بود که گرانی و معضلات جایش را در سال ۹۹ پر کرد، این سال نیز با تمام دغدغه‌هایش به پایان خود نزدیک است، اما سالی که نکوست از بهارش پیداست جیب خالی اینبار جایش را به دیگر مشکلات داده و شیرینی شب عید را به کام همگان تلخ کرده است و معلوم نیست سال آتی چه مشکلاتی به تلخ کامی‌های مردم اضافه شود.

انتهای پیام
captcha