شیعه‎‌شناس الجزایری درباره ایران کتاب نوشت
کد خبر: 3977483
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۴

شیعه‎‌شناس الجزایری درباره ایران کتاب نوشت

به اهتمام نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر دکترین تمدنی جمهوری اسلامی ایران با عنوان «ایران و قیم المشروع الحضاری – قراءة موضوعیة لمشروع النهضة عند قادة الثورة الاسلامیة الایرانیة» از سوی اندیشمند بزرگ الجزایری نورالدین ابولحیه تدوین شد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این کتاب پنجمین تألیف از سلسله کتب «دکترین تمدنی ایران» است که در 564 صفحه به معرفی اصول و پایه‌های ارزشی و نظام سیاسی و تمدنی جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با سایر نظام‌های جامعه جهانی و سایر جوامع در میان امت اسلامی می‌پردازد.

استاد اندیشمند دانشگاه باتنه الجزایر کتاب «ایران و قیم المشروع الحضاری» را در 10 فصل دکترین تمدنی و ارزش‌های دینی، دکترین تمدنی و ارزش‌های معنوی، دکترین تمدنی و ارزش‌‎های اخلاقی، دکترین تمدنی و ارزش‎‌های انسانی، دکترین تمدنی و ارزش‌های اجتماعی، دکترین تمدنی و ارزش‌های سیاسی، دکترین تمدنی و ارزش‌های اقتصادی، دکترین تمدنی و ارزش‌های دانشی و فرهنگی، دکترین تمدنی و ارزش‌های هنری و دکترین تمدنی و ارزش‌های رسانه‌ای و ارتباطات سامان داده است.

وی در مقدمه کتاب خود می‌نویسد: هدف اساسی انقلاب اسلامی ایران به گفته رهبرانش، آغاز خیزشی نو در جهان اسلام، بلکه در میان تمامی مستضعفان جهان است و بنابراین شایسته است که بدون در نظر گرفتن خصوصیات زمانی و مکانی به بررسی آن بپردازیم.

دکترین تمدنی ایران دو بعد دارد: اول بعدی که جلو چشم همه جهانیان است و عزت، سرافرازی، پیشرفت‌های علمی، صنعتی و تکنولوژی در عرصه‌های مختلف برای مردم به ارمغان آورده است. دوم بعد پنهانی آن یعنی روح بلند و اندیشه توانای ایرانی که این ظواهر زیبای مورد اذعان تمامی حق‌جویان را آفریده است.

وی سپس هدف از تألیف کتاب را تبیین اندیشه بلند مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) در جهان امروز و شناختن بعد دوم این دکترین معرفی می‌کند و می‌گوید: پیشرفت‌های علمی، فرهنگی ، تکنولوژیک و ... ایران قابل شمارش نیست و هر روز بر حجم آن افزوده می شود و  ارائه هرگونه گزارش و آماری  در این زمینه به خاطر سرعت تحولات و پیشرفت ها ، چندی بعد  به اطلاعاتی کهنه و تاریخ مصرف گذشته تبدیل می‌شود.

اما شناخت و معرفی بعد دوم دکترین تمدنی ایران، که همان روح بلند ایرانی است، الگویی شایسته و قابل پیروی برای تمامی ملت‌ها و نسل‌هایی است که به دنبال نقشه راه برای پیشرفت و توسعه هستند.

 نورالدین ابولحیه با آوردن مثالی، نظام جمهوری اسلامی ایران و دشمنی های استکبار جهانی  را به بیماری تشبیه می‌کند که دارویی جدید کشف کرده و با استفاده از آن بیماری صعب العلاجش را درمان کرده است و دشمنان بشریت  با او ستیزه می‌کنند و تصمیم به کشتن او دارند ؛ اما نه  تنها به خاطر دشمنی با شخص او ، بلکه مهمتر از آن، به خاطر رواج نیافتن داروی کشف شده او، که می‌تواند با درمان بیماران، منافع دشمنان بشریت را به خطر اندازد.

مؤلف کتاب «دکترین تمدنی ایران» در تمامی فصول کتاب با بهره‌گیری از آیات و روایات و واقعیت‍‌های جمهوری اسلامی ایران، سخنان و نوشته‎‌های امام راحل عظیم الشأن و مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه‎‌ای را مبنای تحقیق و استناد خود قرار داده و می‌نویسد: در ابتدا نظر داشتم که منبع کتاب خود را سخنان و آثار تمامی رهبران و متفکران، ایران اسلامی قرار دهم ولی برای جلوگیری از حجم زیاد کتاب، به سخنان این دو رهبر اصلی انقلاب اکتفا کرده و نوشته‌ام را به آن سخنان مستند ساختم.

او تفاوت بزرگ بین دکترین تمدنی ایران اسلامی را با سایر طرح‌هایی که از سوی اندیشمندان جهان اسلام ارائه شده است، در این می‌داند که طرح‌های سایر متفکران امثال سیدجمال، محمد عبده، رشید رضا و ... در مرحله طرح باقی مانده و در صحنه عمل آزموده نشده است اما دکترین امام خمینی (رحمة الله علیه) و امام خامنه ای (مد ظله) در صحنه عمل با موفقیت چشمگیر روبرو شده و اصالت و حقانیت خود را به اثبات رسانده است.

گفتنی است که کتاب‌های دکتر نورالدین ابولحیه در الجزایر به صورت مجازی و در سایر کشورها از جمله عراق به صورت چاپی منتشر می‌شود. این نویسنده بزرگ الجزایر با انتشار بیش از 110 جلد کتاب در زمینه اندیشه اسلامی، شیعه‌شناسی و ایران‌شناسی یکی از پرکارترین و بزرگترین مؤلفان در تاریخ الجزایر به شمار می‎‌رود.

مجموعه کتاب‌های دکتر نورالدین ابولحیه علاوه بر سایر کشورها، به همت نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر، در کتابخانه‌های مجازی «مدرسه الفقاهه» ، «پایگاه نور» و «مکتبه القائم» در ایران منتشر شده است.

انتهای پیام
captcha