جهاددانشگاهی؛ از کارآمدترین ظرفیت‌ها برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب
کد خبر: 3988111
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۰

جهاددانشگاهی؛ از کارآمدترین ظرفیت‌ها برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه با مد نظر قرار دادن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، می‌توانیم با اتکا به توان داخل و از طریق دانش و ارتقا دانایی، به توانایی و قدرت در ابعاد مختلف دست یابیم، گفت: جهاد دانشگاهی در این مسیر از کارآمدترین ظرفیت‌ها است.

به گزارش ایکنا از فارس، مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی فارس شامگاه دوشنبه، 11 مردادماه در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن چهل و یکمین سالروز تأسیس این نهاد، فرمایشات رهبر معظم انقلاب را در بیانیه گام دوم انقلاب مورد توجه قرار داد و گفت: با مد نظر قرار دادن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، می‌توانیم با اتکا به توان داخل و از طریق دانش و ارتقا دانایی، به توانایی و قدرت در ابعاد مختلف دست یابیم و جهاد دانشگاهی در این مسیر از کارآمدترین ظرفیت‌ها است.

وی با بیان اینکه توجه به دانش و آگاهی از مهم‌ترین راهبردهای بیانیه گام دوم است، مهم‌ترین هدف این نهاد را حرکت در مسیر تحقق کامل این راهبردها و تبدیل دانایی به توانایی دانست.

بابایی با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی نهادی انقلابی است که با نگاهی علمی، فرهنگی، بدون وابستگی و نگاه سیاسی، اقدامات موثری را در راستای بالندگی نظام اسلامی طی ۴ دهه گذشته سامان داده است، گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، این نهاد انقلابی افتخار می‌کند که برای همکاری با سایر سازمان‌ها و نهادها، خواهش و تمنا کند.

رئیس خبرگزاری ایکنا شعبه فارس با بیان اینکه همه ظرفیت‌های این نهاد انقلابی، همواره در خدمت پیشرفت نظام اسلامی بوده و خدمات آن مورد تاکید مقام عظمای ولایت بوده است، گفت: این نهاد فارغ از نگاه‌های سیاسی متداول، در همه دولت‌ها به دنبال ایجاد و توسعه تعاملات بین دستگاهی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در فارس هم حمایت‌های خوبی از سوی سپاه فجر، ارتش، کمیته امداد، دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری انجام شده است، گفت: قطعاً اگر حمایت‌های بیشتری از سوی همه دستگاه‌های اجرایی و سیاستگزار انجام می‌شد، بستر برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در راستای توسعه هرچه مطلوب‌تر فارس، فراهم شده بود.

بابایی با قدردانی از اهتمام و جدیت نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی در حمایت از جهاددانشگاهی، گفت: ما یک نهاد عمومی غیردولتی هستیم که ۹۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز را از محل درآمدهای اختصاصی کسب می‌کنیم لذا استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی، نه تنها باری بر دوش دولت و نظام نیست، بلکه تسهیل‌کننده روند رو به توسعه استان فارس و کشور خواهد بود.

گلایه از بی‌مهری‌ها

رئیس خبرگزاری ایکنا شعبه فارس همچنین با ابراز گلایه از برخی بی‌مهری و کم لطفی‌ها در استان، گفت: جهاددانشگاهی در فارس طی سه سال اخیر، تلاش هدفمندی را برای تعامل با همه دستگاه‌ها آغاز و دنبال کرد، اما دست ما برای همکاری تنها از سوی برخی سازمان‌ها و مسئولان به گرمی فشرده شد.

وی اظهار کرد: یکی از اتفاقات تلخ، آتش سوزی ساختمان مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در شیراز به دنبال وقایع آبان ۹۸ بود که علی‌رغم وارد شدن خسارت سنگین، هیچ حمایتی را از سوی هیچ یک از سازمانها و مسئولان شاهد نبودیم.

بابایی با بیان اینکه ساختمان یاد شده ظرف مدت کوتاهی، از محل اعتبارات اختصاصی جهاددانشگاهی فارس، به همت جهادگران عضو این نهاد، بازسازی شد، گفت: تلاش کردیم با وجود کم لطفی‌ها، کمترین خلل به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی به واسطه تخریب یکی از اصلی‌ترین ساختمان‌های جهاد دانشگاهی وارد شود.

رئیس جهاددانشگاهی یکی دیگر از مشکلات این نهاد را موانع ایجاد شده بر سر راه تدام فعالیت مرکز تحقیقات گیاهان دارویی مستقر در شهر جدید صدرا اعلام و ابراز امیدواری کرد که با همدلی مسئولان، مشکلات ایجاد شده، مرتفع شود.

شاخص‌ترین فعالیت‌ها

بابایی در ادامه سخنان خود به تشریح فعالیت‌های جهاد دانشگاهی فارس پرداخت و گفت: در استان فارس از سال ۹۷ برنامه‌های مهمی را به تناسب ظرفیت‌های استان و توانایی های موجود، تدوین و در مسیر تحقق این برنامه‌ها اقدام کردیم.

رئیس خبرگزاری ایکنا شعبه فارس، شاخص‌ترین اقدامات را در حوزه‌های فناورانه و دانش بنیان دانست و گفت: در این راستا، طبق برنامه توسعه که سال ۹۷ و منطبق با سیاست‌های کلان جهاددانشگاهی در خصوص تخصصی شدن فعالیت‌ها تدوین شد و با عنایت به سوابق این واحد در حوزه‌های علوم انسانی و ژنتیک و فعالیت‌های فناورانه و متناسب با ظرفیت‌های موجود در استان فارس، تلاشی هدفمند برای ارتقاء جایگاه آغاز شد.

وی با یادآوری اینکه گام‌های اول در حوزه گیاهان دارویی معطوف به اصلاح بذر و ژنتیک و استخراج ماده موثر شد، افزود: طی سه سال گذشته و با حمایت جهاددانشگاهی کشور و مسئولان استانی و البته به همت جهادگران دانشگاهی فارس راه‌اندازی خط عصاره‌گیری گل محمدی دنبال شد.

بابایی با بیان اینکه این طرح نهایتاً سال ۹۹ به عنوان یک طرح ملی فناورانه از سوی جهاددانشگاهی مصوب شد، گفت: اکنون بخش‌های اداری، تامین زمین و بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نیاز محقق شده و اگر تخصیص اعتبارات لازم به موقع انجام شود، امیدوار هستیم که فاز اول خط تولید فروردین سال ۱۴۰۱، آغاز به کار کند.

وی با یادآوری اینکه به دنبال تمرکززدایی از فعالیت‌های جهاددانشگاهی در فارس هستیم، گفت: فعالیت در بخش گیاهان دارویی، با مرکزیت شهرستان داراب و بخش لایزنگان که بزرگترین مزرعه دیم گل محمدی جهان را در خود جای داده، دنبال شده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس در ادامه با اشاره به جایگاه شیراز و فارس به عنوان یکی از قطب‌های پزشکی کشور و منطقه، گفت: در این راستا و با توجه به وجود ظرفیت‌های مطلوب، موضوع ایجاد مرکز پژوهشی درمانی ناباروری و سرطان، به عنوان یک هدف دنبال شد و بعد از بررسی فرآیندها، ساختمانی ۵ طبقه برای این مهم اختصاص یافت.

بابایی با بیان اینکه در بحث ساختمان ۸۰ درصد پروژه آماده است، گفت: هنوز ساختمان پیش‌بینی شده نیازمند تکمیل بوده است و البته باید تجهیزات مورد نیاز نیز تامین و نصب شود لذا امیدوار هستیم که با تخصیص بهینه اعتبارات و حمایت مسئولان استانی، بهمن امسال این پروژه آماده بهره‌برداری باشد.

وی با تصریح اینکه ظرفیت نیروی انسانی در این بخش موجود بود و سرمایه مورد نیاز از اعتبارات داخلی و درآمدهای اختصاصی جهاددانشگاهی تامین شده است، گفت: با بهره‌برداری از این مرکز، یک ظرفیت عظیم در حوزه پزشکی در فارس و جنوب کشور ایجاد خواهد شد که قابلیت ارائه خدماتی مطلوب به هموطنان و حتی متقاضیان خارج از کشور را دارد.

بابایی یکی دیگر از اقدامات مهم جهاددانشگاهی فارس طی سه سال اخیر را، راه‌اندازی پارک فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی دانست و گفت: سال ۹۷ این هدف برنامه‌ریزی و دنبال شد اما به دلایلی، راه‌اندازی پارک با موانعی مواجه و نهایتا بهمن ماه سال ۹۹ افتتاح شد.

تأسیس پارک فناوری‌های نرم

وی با بیان اینکه پارک یاد شده با همکاری پارک علم و فناوری استان فارس و پارک ملی فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی جهاددانشگاهی ایجاد شده است، گفت: با توجه به ظرفیت‌های گسترده فرهنگی و هنری در فارس، این پارک می‌تواند به ارتقای اقتصاد فرهنگی کمک کرده و بستری برای توسعه صنعت گردشگری و صنایع فرهنگی باشد.

بابایی با یادآوری اینکه پارک مذکور دومین پارک در کشور پس از تهران است، گفت: این اقدام براساس نیازهای موجود، ماموریت‌های جهاددانشگاهی و حرکت در مسیر تحقق اهداف بیانیه گام دوم در راستای اتکای هرچه بیشتر به داخل، عملیاتی شده است و امیدواریم با حمایت مسئولان و دستگاه‌های مسئول، از رشد مناسبی برخوردار باشد.

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس، از راه‌اندازی کانون ارزیابی شایستگی مدیران همزمان با کشور در فارس و دنبال کردن هدف شناسایی استعدادهای مدیریتی کارآمد، انقلابی و متعهد، برگزاری آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های مختلف، اجرای طرح سرباز مهارت و طرح ملی مشاغل خانگی به عنوان دیگر اقدامات اجرایی شده طی سال‌های اخیر یاد کرد.

وی با بیان اینکه فارس در برگزاری آزمون‌های استخدامی، کارنامه خوبی برجا گذاشته است، گفت: در موضوع طرح سرباز مهارت با همکاری خوب سپاه فجر، ارتش و نیروی انتظامی، جهاددانشگاهی فارس عملکرد قابل قبولی داشت که منجر به دریافت لوح سپاس از فرماندهی محترم سپاه فجر استان فارس نیز شد.

بابایی اضافه کرد: در موضوع طرح ملی مشاغل خانگی، فارس که عهده‌دار آموزش ۳ هزار نفر شده، کار را از نیمه دوم سال ۹۹ آغاز کرده و تاکنون اقدامات موثری را انجام داده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس، با اشاره به اقدامات فرهنگی اثرگذار اجرایی شده طی یکسال اخیر و تلاش برای توسعه ارتباط و تعامل با دانشگاه‌های مختلف، فعال کردن سازمان دانشجویان و راه اندازی مجدد انتشارات جهاددانشگاهی و ... یکی از گام‌های موثر را ایجاد خبرگزاری علم و فناوری (سینا) اعلام کرد.

وی همچنین ضمن تبریک ایام هفته خبرنگار، گفت: جهاددانشگاهی در استان فارس، خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا را تحت مدیریت خود داشته و براساس آمار همواره در این حوزه، عملکرد شاخصی را در استان و کشور برجای گذاشته است.

بابایی به راه‌اندازی شعبه فارس خبرگزاری سینا نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به نیاز موجود و براساس ظرفیت‌سنجی انجام شده، خبرگزاری سینا که یک رسانه تخصصی در حوزه علم و فناوری و فرهنگ محسوب می‌شود، برای نخستین بار در فارس راه‌اندازی شده است و امیدوار هستیم که این رسانه هم ماننده دیگر خبرگزاری‌های زیرمجموعه جهاددانشگاهی، عملکرد موفق و اثرگذاری را داشته باشد.

انتهای پیام
captcha