برگزیدگان جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال معرفی شدند
کد خبر: 3988250
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶

برگزیدگان جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال معرفی شدند

دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال در آئینی مجازی به کار خود پایان داد و از برگزیدگان تقدیر کرد.

دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال به ایستگاه آخر رسیدبه گزارش ایکنا، مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال شب گذشته، 11 مردادماه، با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا بهمنی، رئیس مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،  اصغر امیرنیا، دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال و داوران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

به این ترتیب از 21 برگزیده بخش‌های مختلف این جشنواره با انتشار کلیپ معرفی آنان تقدیر شد و همه برگزیدگان، دست اندرکاران حوزه فضای مجازی، مخاطبان و علاقه‌مندان به جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال از بسترهای مجازی شاهد برگزاری مراسم اختتامیه بودند.

در این مراسم سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ضرورت گسترش سواد رسانه‌ای برای تفکیک اطلاعات صحیح از ناصحیح گفت: تجربه‌های دهه اخیر به‌خصوص دوره کرونا و برگزاری مناسبت‌های مذهبی در فضای مجازی نشان داد، این فضا قدسیت‌زدا نیست.

صالحی با اشاره به وقوع حوادث مختلف در عصر مدرن گفت: ورود به عصر دیجیتال اتفاقات و تحولات جدیدی را به وجود آورده است. ترکیب اتفاقات عصر مدرن و بعد از آن فضای عصر دیجیتال برای انسان و بشریت زیست تازه‌ای در حوزه زندگی فردی و اجتماعی  پدید آورده است.

وی با اشاره به شرایط جدید گفت: در حوزه‌های مختلف اتفاقات جدیدی رخ داد؛ در حوزه اقتصاد تولید پیشینی که مبتنی بر تولید انبوه در اقتصاد صنعتی  بود تغییر کرد. در عصر دیجیتال این تولید انبوه به تولید مشتری‌محور و درخواستی تبدیل شد؛ عملاً اتفاق جدید در فرآیند تولید از نقطه تقاضا آغاز می‌شود نه بر مبنای آنچه تولیدکننده تصور می‌کند باید تولید شود. در شاخه‌های دیگر حوزه اقتصاد نیز در این دوران تغییرات شگرفی اتفاق افتاد و عصر دیجیتال در همه حوزه‌ها تغییر کرد و در حوزه رسانه، رسانه‌های اجتماعی جایگزین رسانه‌های جمعی شدند، کاربر جایگزین مخاطب در رسانه شد، رسانه ها کلاسیک تبدیل به  چندرسانه‌ای شدند.

صالحی با اشاره تغییرات در حوزه سیاست و امنیت گفت: این بخش نیز از تغییرات مصون نماند و مفهوم قدرت در عصر دیجیتال تغییر کرد و مبتنی بر داده و پردازش داده و اعمال مدیریت از طریق داده ها شد. بنابراین  مفاهیمی که در عرصه سیاست و امنیت تعریف می شد، تغییرات قابل توجهی پیدا کرد، زیرا کانون اصلی آن تغییر ماهوی پیدا کرده بود.

وی با بیان اینکه این دوره را می‌توان به پیش و پس از سایبر تقسیم کرد، اظهار کرد: همواره دغدغه‌هایی وجود داشته است، تکثر و انباشت اطلاعات از جمله این تغییرات است. سواد رسانه‌ای باید تفکیکی میان اطلاعات درست و غلط ایجاد کند. یکی از دغدغه‌ها در این جشنواره نیز همین موضوع بوده است تا با وجود تکثر اطلاعات، سواد مصرف نیز وجود داشته باشد.

وی واقعیت کاذب را یکی دیگر از دغدغه‌های این دوران اعلام کرد و افزود: فضای مجازی با توجه به همه واقعیت‌ها، اگر از واقعیت فیزیکال جدا شود، تبدیل به رویایی می‌شود که رویای صادقه نخواهد بود. اینجا دقیقا همان جایی است که فعالان حوزه مجازی باید واقعیت فیزیکال انسانی را تشخیص دهند که هم شامل واقعیت‌های تلخ و هم شیرین می‌شود. ارتباط با اماکن فرهنگی، گردشگری و خلاقیت و ارزش افزوده پیدا کردن این موارد است.

صالحی با بیان اینکه دنیای مجازی دنیای سراب‌گونه نیست، گفت: دنیای مجازی دنیای  اتصال واقعیت مجازی با واقعیت انسان و فیزیکال است.

آیا می‌توان فضای مجازی را به فضای قدسی نزدیک کرد

وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه آیا می‌توان فضای مجازی را با فضای قدسی و ارزشی نزدیک کرد و گفت: شاید با توجه به مدرن بودن فضای مجازی به نظر برسد این فضا با فضای مناسک دینی و قدسی فاصله داشته باشد اما تجربه‌های شکل گرفته در دوران اخیر به خصوص در دوره شیوع کرونا نشان داد این نگاه درست نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه بعدی را هویت دانست و گفت: فضای مجازی مرزها را در هم ریخته است. علاوه بر چهار دغدغه‌ای که در فضای مجازی داشتیم و همگی بر حق است؛ دغدغه پنجمی هم وجود دارد. بصری شدن یکی از ویژگی های عصر مدرن و فاصله گرفتن از اطلاعات مکتوب است. در فضای مجازی متن‌ها کاهش و صوت و تصویر افزایش یافته است. عصر دیجیتال به این موضوع شتاب زیادی داد و این وضع می‌تواند مخاطره جدی برای کتاب خوانی باشد در حالی که بنا به فرموده مقام معظم رهبری کتاب منشأ تمدن‌های بشری است. عصر دیجیتال فرصت‌هایی ایجاد کرده اما باید به دنبال حل دغدغه‌های ناشی از آن برویم.

همچنین اصغر امیرنیا، دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه دیجیتال، در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال با بیان این مطلب که رویکردهای جدید جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال می‌تواند الگوی جشنواره‌های مشابه باشد گفت: جشنواره رسانه‌های دیجیتال مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با تلاش همکاران دلسوز، پرتلاش و ساعی در طول بیش از یک دهه فعالیت به حق جامع‌ترین، مهمترین و باشکوه‌ترین رویداد حوزه فضای مجازی است که به بلوغ رسیده و دوازدهمین دوره خود را تجربه کرد.

دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه دیجیتال با اشاره به اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا به اجبار در سال 1399 جشنواره رسانه‌های دیجیتال با هدف قطع زنجیره کرونا برگزار نشد افزود: نیاز جامعه به آگاهی از جدیدترین دستاوردهای متخصصان داخلی در حوزه فضای مجازی با عنایت به افزایش نقش سیستم‌های مبتنی بر وب در زندگی روزمره و تقاضا و اشتیاق مخاطبان، اعم از تولیدکنندگان نشر و محتوا و کاربران فضای مجازی، مرکز را بر آن داشت تا با تعریف سازوکاری جدید اقدام به برگزاری جشنواره نماید.

امیرنیا اظهار کرد: طرح اولیه جشنواره در بهمن ماه سال گذشته با در نظر گرفتن موضوعات، قالب، پوستر و فراخوان با همراهی متخصصان و کارشناسان در جلسات متعدد، کلید خورد تا امسال با تفاوت‌های عمده‌ای برگزار شود.

دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال «برگزاری رویدادی کاملا آنلاین در سه بخش ثبت نام، داوری و برگزاری اختتامیه، تاکید بر نوآورانه، اقتصادمحور و درآمدزا بودن آثار و زمینه‌سازی ارائه دریافت تسهیلات به آثار برگزیده از طریق صندوق کارآفرینی امید با هدف توسعه کسب و کارهای دیجیتال» را از تفاوت‌های جشنواره امسال با دوره‌های گذشته این جشنواره عنوان و اظهارامیدواری کرد که دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال  با رویکردهای جدید به الگویی برای برگزاری جشنواره‌های مشابه تبدیل شود.

وی با ارائه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره گفت: براساس تصمیم شورای راهبردی جشنواره، فراخوان در ایام مبارک عید سعید فطر تا عید سعید غدیر خم مصادف با 23 اردیبهشت تا 17 تیرماه، با انتشار خبرهای متنوع در رسانه‌های برتر، ارسال 60 هزار پیامک به فعالان فرهنگی و ارسال پیامک به ده‌ها میلیون کاربر ایرانسل و رایتل اعلام شد.

امیرنیا ادامه داد: در این مدت 1143 اثر در موضوعات «انقلاب اسلامی و مقاومت (با محوریت نقش شهید حاج قاسم سلیمانی)»، «خانواده و سبک زندگی»، «اقوام، فرهنگ محلی و گردشگری»، «مسجد و مناسک دینی»، «امید، تفریح و نشاط اجتماعی»، «سواد رسانه‌ای و زیست مجازی»، «حکمرانی و مدیریت فرهنگی» و «خدمات مطالعاتی، آموزشی و پژوهشی» که محورهای اصلی جشنواره بودند در قالب‌های برنامه‌های کاربردی، بازی‌های رایانه‌ای، محتوا و هنرهای دیجیتال و سایت‌ها و شبکه‌ها اجتماعی در سامانه www.platzaar.ir بستر برگزاری دوازدهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال ثبت نام کردند.

دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال اظهار کرد: بخش نخست داوری فنی آثار رسیده با حضور داوران صاحب نام و شناخته شده از 17 تا 22 تیرماه امسال انجام شد و پس از آن داوری نهایی با هدف معرفی آثار برگزیده و با تاکید بر محتوای اثر تولید شده از 22 تیرماه تا دوم مرداد صورت گرفت که به این ترتیب به تشخیص داوران تراز اول بخش‌های مختلف جشنواره 21 اثر به عنوان برگزیده و 12 اثر به عنوان شایسته تقدیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال انتخاب شدند که تا دقایقی دیگر با آنان آشنا خواهید شد.

امیرنیا اظهار امیدواری کرد این رویداد بزرگ که آیین اختتامییه آن را سپری می‌کنیم آغاز راهی باشد برای تقویت تولید آثار قوی و تاثیرگذار و همچنین برطرف کردن مسایل و مشکلات و موانع تولید، درآمدزایی و رشد استعدادهای بالقوه در مسیر سازندگی و بالندگی انقلاب شکوهمند اسلامی.

نظام رسانه‌­ای مقتدر؛ ضامن حرکت در گام دوم انقلاب

رئیس دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال با بیان اینکه حرکت جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب، بدون یک «نظام رسانه‌­ای مقتدر» میسر نخواهد بود گفت: اگرچه سال گذشته به دلیل شرایط خاص کرونایی این جشنواره برگزار نشد، اما امسال با طراحی متفاوت برای برگزاری مجازی، جشنواره دوازدهم برنامه‌ریزی و اجرا شد.

محمدرضا بهمنی با بیان اینکه در دنیای امروز و در شرایط تحولات نو به نوی جوامع بشری، «رسانه» به رکن کلیدی پیشرفت و عدالت و فراز و فرود تمدن­ها تبدل شده است افزود: توفیق اقتدار نظام رسانه­ای در گرو عوامل کلیدی متعددی چون «آینده­‌نگری، محیط­‌شناسی و برخورداری از «استراتژی رسانه­‌ای قوی»، برخورداری از مرجعیت رسانه­ای ملی و فراملی، هوشمندی و بهره‌مندی از ظرفیت فناوری‌­های نوپدید و اتکای به ظرفیت شبکه‌­ای مردمی (آن گونه که در مبانی فکری رهبران انقلاب جایگاه مردم به رسمیت شناخته­ شده) است.

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی ادامه داد: اجماع و رهگیری این عوامل کلیدی(که می­‌توان بر این فهرست افزود) اگرچه با دشواری‌­هایی همراه است اما ضرورت توجه به آنها انکارناپذیر است. با توجه به آنچه گفته شد چنین عوامل و مؤلفه­‌هایی حکایت از آن دارد که در گام دوم انقلاب، کشور به جای «رسانه ملی» نیازمند «نظام رسانه‌­ای ملی» است. که لازم است مراکز سیاستگذای و تقنینی کشور، ضمن بهره­‌گیری از تجارب دهه‌­های گذشته و با حفظ ظرفیت رسانه‌­ای فعلی کشور، برای این منظور تدبیر و تنظیم­‌گری داشته باشند.

وی تصریح کرد: در میان مجموعه عوامل مورد اشاره، «اتکای به ظرفیت شبکه­‌ای مردم»، شاه بیت استراتژی رسانه‌­ای نوین در کشور و راه اتخاذ موضع فعال و فوق­‌فعال در تولید و نشر محتوا در فضای مجازی و حرکت به سوی اقتدار رسانه­‌ای است.

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت ارشاد تصریح کرد: رویدادهایی همانند جشنواره ملی رسانه­‌های دیجیتال، صحنه­‌ای است برای نمایش گوشه­‌ای از ظرفیت مردمی در عرصه­ رسانه­‌های نوین و فضای مجازی. ظرفیتی که رکن آن جوانان خلاق، متعهد، سخت­‌کوش و حرفه‌­ای هستند.

وی افزود: این جشنواره با بیش از یک دهه فعالیت، از وجاهت و اعتبار بالایی در میان فعالان و کسب و کارهای حوزه محتوا و خدمات فرهنگی برخوردار است، در دو دوره اخیر، علاوه بر توجه به ابعاد حرفه­‌ای و فناورانه، با تغییر رویکرد به محوریت‌­بخشی به موضوعات فرهنگی دارای اولویت کشور و توجه به توسعه کسب و کاری برگزیدگان جشنواره، تلاش خود را بر شناسایی برترین­‌ها و حمایت و شبکه­‌سازی این سرمایه­‌های ارزشمند نهاده است و برای استمرار و تقویت این رویکرد در ادامه مسیر همگان را به یاری می­‌طلبد. پایان جشنواره دوازدهم آغاز حمایت‌های وزارت ارشاد از برگزیدگان در حوزه کسب و کار است.

دوازدهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال

دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال به عنوان بزرگترین رویداد شناسایی و معرفی آثار و فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای دیجیتال امسال در محورهای اصلی «انقلاب اسلامی و مقاومت (با محوریت نقش شهید حاج قاسم سلیمانی)»، «خانواده و سبک زندگی»، «اقوام، فرهنگ محلی و گردشگری»، «مسجد و مناسک دینی»، «امید، تفریح و نشاط اجتماعی»، «سواد رسانه‌ای و زیست مجازی»، «حکمرانی و مدیریت فرهنگی»، «خدمات مطالعاتی، آموزشی و پژوهشی» و «روایت کرونا در فضای مجازی» برگزار ‌شد. «تولید و نشر، نرم‌افزارهای تلفن همراه، بازی‌های رایانه‌ای و محتواهای دیجیتال» ۴ بخش این جشنواره بودند که برگزاری آن در بستر پلتفرم پلتزار انجام شد.

در پایان این مراسم برگزیدگان دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال معرفی شدند.

انتهای پیام
captcha