کد خبر: 1373468
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲

مکتب تشیع، انتظار فرج را حرکت در مسیر عدالت می‌داند

گروه سیاسی: یک مدرس دانشگاه گفت: در مکتب تشیع انتظار به موعود نوعی عشق ورزیدن به عدالت بوده و مجری آن است که انسان را به تزکیه و اصلاح درون خویش سوق می‌دهد.

حجت‌الاسلام عباس دهقان، مدرس دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، گفت: در آموزه‌های دینی یأس و ناامیدی به شدت مورد نکوهش قرار گرفته است و ناامیدی از رحمت خدا از جمله معاصی به‌شمار رفته و به تعبیر قرآن در آیه 87 سوره یوسف «لَا یَیْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ؛ جز گروه کافران کسى از رحمت‏ خدا نومید نمى‏‌شود» زیرا جز گروه کافران کسى از رحمت‏ خدا نومید نمى‌شود.

وی افزود: در مکتب تشیع انتظار به موعود نوعی عشق ورزیدن به عدالت بوده و مجری آن است که انسان را به تزکیه و اصلاح درون خویش سوق می‌دهد که این امر خود یک فرج است و این انتظار در مکتب شیعه سرچشمه تحرک، ایثار و قیام است.

حجت‌الاسلام دهقان گفت: اهمیت توجه به امیدواری و اجتناب از یأس و ناامیدی، اصلی غیرقابل انکار است البته برای به دست آوردن آن، آرمانی اصیل و نگاهی به آینده می‌خواهد که بتوان از آن بهره جست و به آن دل بست.

رئیس عقیدتی فرماندهی مرزبانی کرمانشاه با اشاره به این‌که مسئله مهدویت و انتظار می‌تواند اعتقادآور باشد، تصریح کرد: امیرمؤمنان علی(ع) در روایتی می فرمایند: انتظرو الفرج و لا تباسوا من روح الله فان احب الاعمال الی الله عزوجل انتظار الفرج؛ در انتظار فرج باشید و از رحمت خدا ناامید نشوید زیرا دوست داشتنی‌ترین اعمال نزد خدا انتظار فرج است.

انتظار فرج، رویکردهای غیر دینی را نیز شامل می‌شود

این مدرس دانشگاه گفت: البته انتظار در همه مکاتب دینی قبل از اسلام نیز مطرح بوده و حتی رویکردهای غیر دینی را شامل می‌شود چنان که راسل در این باب می‌گوید، انتظار تنها به ادیان تعلق ندارد بلکه مکاتب و مذاهب نیز انتظار ظهور نجات‌بخش که عدل را بگستراند و عدالت را تحقق بخشد، می‌کشند.

حجت‌الاسلام دهقان تصریح کرد: انتظار و امید دو مقوله همراه و همگام با هم بوده و انسان بدون امید، وجودی بدون حرکت و رو به اضمحلال خواهد بود، نبی مکرم اسلام(ص) امید را مایه رحمت امت خود شمرده است اگرچه مسئله انتظار در همه ادیان وجود دارد.

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: انتظار به نوعی دعوت به عدم پذیرش باطل و نرفتن زیربار ظلم و ستم است و این به اعتقاد شیعه به بروز انقلاب‌های سیاسی و حرکت‌ها و قیام‌های فراوان علیه ظلم تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام دهقان تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان حرکتی که اولین حکومت اسلامی را در عصر غیبت بنا نهاد، نتیجه این تفکر است و نکته قابل توجه این‌که در منابع روایی ذکر شده، حضرت مهدی(عج) بعد از یک نهضت مقدماتی ظهور می‌کند و زمینه‌ساز حکومت آن حضرت، ایرانیان هستند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به این‌که مرحله اول نهضت آنان توسط مردی از قم است، افزود: از امام کاظم(ع) روایت شده، مردی از قم مردم را به‌سوی خدا دعوت می‌کند و افرادی گرد او جمع می‌شوند که قلبشان چون پاره‌های آهن ستبر است و تندبادهای حوادث آنان را نمی‌لغزاند، از جنگ خسته نمی‌شوند و اعتماد آنان برخداست.

وی در پایان تصریح کرد: در مرحله دوم نهضت، به خروج دو شخصیت مهم از ایران اشاره شده که سیدخراسانی و شعیب بن صالح نام دارند؛ بنا بر این روایات، ایرانیان هم زمینه‌ساز ظهور هستند و هم در استمرار آن نقش دارند.

captcha