به گزارش ایکنا از کرمانشاه، حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز، ۳۰ بهمن در نشست با مدیران ادارات و نهادهای فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه برای اتحاد اسلامی نیازمند واژگان قرآنی هستیم، اظهار کرد: در سنت ادیان توحیدی، خداوند امت خود را به وحدت، یکپارچگی و دوری از تفرقه فراخوانده و پیامبر اکرم(ص) که آخرین پیامآور این سنت الهی است رسالت خود را بر بستر اتحاد مؤمنان و ایمانآورندگان عملی ساختهاند.
وی با بیان اینکه توصیههای مکرر رسول اکرم(ص) به رعایت برادری و وحدت و تأکید بر این امر که برتری افراد تنها در تقوای آنان است، افزود: امر یاد شده نشان از اهمیت حفظ یکپارچگی و اتحاد بین مسلمانان حکایت دارد و این اساس امت واحده و بزرگ اسلامی برای تحقق فرمان الهی و دستورات پیامبر با اعتقاد به «یدالله مع جماعه» یعنی حول اصول مشترکی، چون کتاب آسمانی واحد، قبله واحد و پیامبری خاتم انبیا است.
حجتالاسلام شهریاری اتحاد اسلامی را نیازمند واژگان قرآنی دانست و تصریح کرد: تعالیم اسلامی مسلمانان را نسبت به براداران و خواهران دینی خود مسئول دانسته و بر این مبنا دایره وحدت و اخوت اسلامی فراتر از مرزهای جغرافیایی، نژادی، خونی و تاریخی است. این کلیت یکپارچه از صدر اسلام تاکنون مانند تیری در چشم دشمنان خدا و پیامبر فرو رفته است.
وی با اشاره به اینکه ما نوآوری و یک نظریهپردازی نوین در سطح جهان اسلام با عنوان اتحادیه اسلامی صورت دادیم و معتقدیم این امکان وجود دارد که در گام دوم انقلاب دارای یک اتحادیه در سطح جهان اسلام شویم، گفت: علما و بزرگان جهان اسلام اعم از سنی و شیعه همواره کوشیدهاند اختلافات خود را با بحث و گفتوگوی علمی مورد مداقه و کنکاش قرار دهند و بهشدت از تفرقه و دو دستگی اجتناب میکنند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دوره جدید یک آرمان بزرگ برای خود در نظر گرفته که نوعی نوسازی و بهرهمندی از عقلانیت در جهان اسلام است و آن را برای دستیابی به وحدت امت اسلامی مد نظر قرار داده است.
حجتالاسلام شهریاری به توطئهها و تفرقهافکنیهای موذیانه که از سوی دشمنان علیه جهان اسلام انجام میشود اشاره کرد و گفت: امت واحده یعنی همه مسلمانان در سراسر جهان زیر چتر واحد قرار بگیرند که آن معیت با رسولالله(ص) است و این معیت دو ویژگی دارد که یکی تقابل با دشمن و دیگری دوستی و مهربانی با یکدیگر است.
وی با تشریح لایههای مختلف مدل مفهومی اتحادیه اسلامی و مراحل آن، اظهار کرد: سنگینترین وظیفه در راه ایجاد اتحاد ملی و انسجام اسلامی متوجه اندیشمندان است که باید به این راهبرد دست یابند و تعریفی روشن از الزامات و حوزههای آن تدوین و به جامعه اسلامی عرضه کنند.
یادآور میشود، در پایان این نشست مدیران ادارات و نهادهای فرهنگی با بیان دیدگاههای خود پیرامون اتحادیه اسلامی به بحث و بررسی وضعیت وحدت و تقریب در استان و راههای تقویت آن پرداختند.
انتهای پیام