کد خبر: 4016466
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲

شیوه نامه‌ای که نتوانست درد آموزشیاران قبل ۹۲ را درمان کند

چند روزی است که شیوه نامه‌ای با عنوان «ساماندهی نیروی انسانی حوزه سوادآموزی» ابلاغ شده با موضوعی که تنها عنوانش ساماندهی نیروی انسانی سوادآموزی است، اما جای یک سؤال ذهن را پر می‌کند که اگر این شیوه‌نامه آمده تا نیروی انسانی سوادآموزی را ساماندهی کند پس چرا نیرو‌های فعال این سازمان با عنوان آموزش‌دهندگان قبل ۹۲ را نادیده گرفته و هیچ اشاره‌ای از آنان درمیان نبوده و در این شیوه‌نامه عملاً آنان را به دست فراموشی سپرده است.

آموزشیاران قبل 92

به گزارش ایکنا از کرمانشاه، آموزشیارانی که ناخواسته از همکاری با نهضت سوادآموزی بازمانند و پس از چندسال تلاش و رفت و آمد و تشکیل گروه برای اطلاع‌رسانی دقیق از اخبار نهضت، اینک با شیوه نامه‌ای روبه‌رو شدند که نه نامی از آنان برده و نه راهی برای بازگشت آنان به خدمت باقی گذاشته و دقیقاً آینه ضرب المثل «از اینجا رانده و از آنجا مانده» شده‌اند و مانده‌اند که چه کنند. شیوه نامه‌ای که بسیاری از آموزشیاران غیرفعال قبل ۹۲ برای ابلاغ آن لحظه شماری کردند و اینک به درد بی‌درمان و کابوس برایشان تبدیل شده است.

البته موضوعی که برای آموزشیاران قبل ۹۲ به ویژه تکدوره این سال زجرآورتر شده این مسئله است که مسئولین نهضت استان‌ها با وجود ابلاغ این شیوه‌نامه یا آن را نادیده گرفته و یا اینکه برعکس بند‌های این شیوه‌نامه برخورد می‌کنند و برای مثال استان‌هایی که تا قبل از ابلاغ شیوه‌نامه اعلام کرده بودند که نیازمند آموزشیار هستند با ابلاغ آن تغییر رویه داده و اکنون اعلام عدم نیاز کرده‌اند. موضوع سن، گواهینامه جهاددانشگاهی، مدرک تحصیلی مرتبط و اعلام نیاز از موضوعاتی است که عملاً موجبات حذف آموزشیاران قبل ۹۲ را فراهم می‌کند. بسیاری از آنان سنشان به ۴۱ سال رسیده است، مدارک تحصیلیشان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و بعضاً دکترا در رشته‌های غیرمرتبط با اعلام نیاز سازمان نهضت بوده است همچنین درخصوص گواهینامه جهاددانشگاهی نیز که موضعی قابل پیگری و حل است نیز سختگیری شده و اکثر استان‌ها با وجود وعده‌های خود پیش از شیوه‌نامه اکنون اعلام عدم نیاز استان کرده‌اند.

محسن رحمانی، آموزشیار قبل ۹۲ که خواست شهر محل خدمتش در این گزارش ذکر نشود در این خصوص به خبرنگار ایکنا کرمانشاه، گفت: امید داشتیم تا با آمدن شیوه‌نامه برای آموزشیاران قبل ۹۲ به ویژه تکدوره قبل این سال کاری انجام گیرد که متأسفانه با بند‌هایی که در آن ذکر شده عملاً استارت حذف آموزشیاران این سال فراهم شده است.

وی با اشاره به نادیده گرفتن مصوبه ۹۵ که در خصوص مشمولین تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی در وزارت آموزش و پرورش است، گفت: ما مشمول قانون هستیم که توسط نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است، اما اکنون با نادیده گرفتن این مصوبه معلوم نیست چه سرنوشتی داریم.

رحمانی تصریح کرد: در مجموع باید بگویم بیش از ۵ بار به سازمان مراجعه کرده‌ام تا خواهان رسیدگی به حقوق خود باشم، اما هربار به گونه‌ای پاسخگو بودند که گویی دست به سرم می‌کنند که خود خسته شوم و دیگر پیگیر نباشم، اما از شما می‌خواهم تا بند به بند حرف‌هایم را نشر دهید تا مسئولین بشنوند و لااقل برایم کاری انجام دهند، چون دیگر امیدی به فعال شدن برای از سرگیری کار در نهضت ندارم.

پریسا ذولفقاری، آموزشیار تکدوره قبل از ۹۲ نیز در خصوص یاد شده به ایکنا، گفت: اکنون که شیوه‌نامه آمده و از جانب مسئولین نهضت استانم قدمی برای کمک به امثال من برداشته نمی‌شود، می‌فهمم که عمر رفته‌ام دیگر باز نمی‌گردد و زحمتی که کشیده‌ام ثمری برایم نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ناخواسته از ادامه همکاری با نهضت بازماندم، گفت: اگر به سال‌های پیش از ۹۲ باز گردم می‌دانم که باید چه کنم، اما قسم می‌خورم که بازماندن از همکاری با نهضت از روی تنبلی و یا خودخواسته نبوده، تا امروز بیش از ۸ سال است که برای فعالیت مجدد خود تلاش می‌کنم و هربار به شیوه‌ای دست به سر شده‌ام، اما به دلیل علاقه‌ای که به کار تدریس دارم هیچ وقت برای فعالیت مجدد در نهضت ناامید نشدم و تمام تلاش خودم برای فعالیت مجدد را به کار گرفتم که امیدوارم به نتیجه برسد.

ذولفقاری با اشاره به اینکه بند‌های اشاره شده در شیوه‌نامه به لحاظ سن، مدرک تحصیلی و سایر موارد را شامل می‌شوم، افزود: استانم اکنون اعلام کرده که نیازمند پذیرش مجدد آموزشیار نیست و به اصطلاح عدم نیاز اعلام شده است. تا پیش از ابلاغ مصوبه بحثی از اعلام عدم نیاز نبود و مسئولین نهضت استان همه اذعان به همکاری داشتند، اما اکنون با اعلام این شیوه‌نامه و بند‌های ذکر شده آن، دست آنان برای برعکس کردن هر بند باز گذاشته شده و آنان عدم نیاز استان را اعلام کرده‌اند.

وی تصریح کرد: با هر یک از همکاران که در سراسر کشور هستند صحبت که می‌کنم هر کدام مطلبی را ذکر می‌کنند برخی مانند استان من اعلام عدم نیاز و برخی بند‌های دیگر سن، گواهینامه جهاددانشگاهی و مدرک مرتبط را بهانه کرده و دست دست می‌کنند و به این ترتیب هر کدام از ما در چرخه‌ای آماده شده برای حذف هستیم.

زهرا بهادری نیز در رابطه با این موضوع، اظهار کرد: در این شیوه‌نامه آمده است که سازمان نهضت برای مدیریت بهینه منابع انسانی و ساماندهی مطلوب‌تر نیروی انسانی حوزه سوادآموزی و تسهیل شرایط توزیع عادلانه و استفاده حداکثری از منابع انسانی مجرب را مد نظر دارد، اما اگر اینگونه آورده شده پس چرا افرادی که در این حیطه زحمت کشیده‌اند نادیده گرفته شده و اکنون بلاتکلیف هستند.

وی بیان کرد: توسط یکی از کارشناسان نهضت استان ما عیناً این موضوع مطرح شده که سال ۱۴۰۱ همه فعال می‌شوید؟ بدون هیچ تعصبی عرض می‌کنم اگر اینگونه است پس بر طبق ارائه شیوه‌نامه سال ذکر شده زمان حذف تمامی آموزشیاران قبل ۹۲ بدون تعیین تکلیف به عنوان افرادی است که زحمتی ولو بسیار اندک در آموختن سواد به سوادآموزان داشته‌اند اعلام شده است و اگر قرار به انجام کاری باشد چرا امسال کاری انجام نمی‌شود و حواله به سال دیگر می‌کنید.

بهادری با اشاره به یکی از بند‌های ابلاغی در شیوه‌نامه که با موضوع ممنوعیت به‌کارگیری مجدد آموزش دهندگانی که ۲ سال متوالی قطع همکاری داشته‌اند، گفت: براساس ماده ۱۱، از سال ۱۴۰۱ به‌کارگیری آموزش دهندگانی که تحت هر شرایطی بین دو سال متوالی قطع همکاری داشته باشند آموزش‌دهنده غیر فعال تلقی شده و امکان به‌کارگیری مجدد آنان فراهم نیست، قضاوت را به شما می‌سپارم وقتی کارشناس نهضت استانم به من چنین می‌گوید که سال دیگر همه را فعال می‌کنیم این یعنی چه؟.

این آموزشیار تکدوره قبل ۹۲ در پایان بیان کرد: امیدوارم روزنه امیدی برایمان باز شود که با این روال بعید می‌دانم.

امید است تا با ارسال این شیوه‌نامه که به منظور مدیریت بهینه منابع انسانی و ساماندهی مطلوب نیروی انسانی حوزه سوادآموزی و تسهیل شرایط توزیع عادلانه و استفاده حداکثری از منابع انسانی مجرب را مد نظر دارد منجر به فعالی نیرو‌های پیگیر و تلاشگر که تا به امروز با پیگیری شبانه روزی برای رسیدن به حقی که به واقع لایق به رسیدن آن هستند، شود.

انتهای پیام
captcha