کد خبر: 4042285
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲

سربلندی در امتحان غیبت بالاترین تکلیف منتظران/ ویژگی منتظران حقیقی امام زمان(عج)

استاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ویژگی منتظران حقیقی امام زمان(عج) بیان کرد: سربلندی در امتحان غیبت بالاترین تکلیف منتظران امام زمان(عج) است و منتظر امام زمان(عج) کسی است که خود را برای آمدن ایشان آماده کند و طبیعی است که باید در گروه بندگان صالح قرار گیرد.

جلیل یغمایی دانشگاه آزاد اسلامی

جلیل یغمایی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا از کرمانشاه با اشاره به اینکه منتظران حقیقی امام زمان(عج) دارای ویژگی‌هایی هستند و سربلندی در امتحان غیبت بالاترین تکلیف منتظران است، اظهار کرد: منتظر امام زمان(عج) باید خود را برای آمدن ایشان آماده کند و زمینه این آمادگی بر آن است که در گروه بندگان صالح قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه امام زمان(عج) به همه شیعیان و محبان خود توجه ویژه‌ای دارند، افزود: یکی از حقایق انتظار آن است کسی که منتظر است باید خود و محیطش را برای آمدن منجی موعود آماده کند و بنا بر فرموده پیامبر اکرم(ص) «افضل العباده انتظار الفرج؛ با فضیلت‌ترین عبادات، انتظار فرج است».

یغمایی تصریح کرد: انتظار فرج، فراتر از انتظار معمولی است و انتظاری همراه با آگاهی، بصیرت، درایت، معنویت، آمادگی، حق‌گرایی، عدل‌خواهی و ... است بنابراین شخص منتظر در غیبت امام زمان(عج) چنان رفتار می‌کند که گویی در زمان ظهور ایشان زندگی می‌کند و این انتظار دارای فضیلت و ارزش بسیاری است.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما باید به وظایف یک انسان منتظر پایبند باشیم، گفت: امام کاظم(ع) فرمودند: «انتظار الفرج من الفرج؛ انتظار فرج، نشانه فرج و گشایش است». وظایف منتظران حقیقی امام زمان(عج) بسیار سنگین است و از عهده هر کسی ساخته نیست بر این اساس است که گفته می‌شود تعداد منتظران واقعی امام عصر(عج) از تعداد آنانی که داعیه انتظار و یاوری آن حضرت را دارند، بسیار کمتر است.

وی با اشاره به اینکه فرد منتظر باید خود را از آلودگی حفظ کرده و از گناه دوری کند، افزود: به صراحت می‌توان گفت که مهم‌ترین راز‌های نهفته بقای تشییع روح انتظاری است که کالبد شیعه را آکنده ساخته و پیوسته او را به تلاش، جنبش و جوشش وادار می‌کند.

یغمایی آماده‌سازی خود را لازمه انتظار دانست و گفت: انتظار تکلیفی بر دوش انسان می‌گذارد که باید خود را آماده کند و باید منتظر و مترصد باشد. بدانیم یک حادثه بزرگ واقع خواهد شد و همیشه منتظر باشیم، هیچ‌وقت نمی‌شود گفت که حالا سال‌ها و مدت‌ها مانده تا این اتفاق بیافتد، همیشه باید مترصد بود و همیشه باید منتظر باشیم و این امر ایجاب می‌کند تا انسان خود را به آن شکلی که در دوران مورد انتظار است نزدیک کند وقتی بنا است در آن دوران منتظر عدل باشد، حق باشد، اخلاص باشد، عبودیت خدا باشد، توحید باشد، چنین دورانی قرار است باشد و ما منتظر هستیم پس باید خودمان را یه این امور نزدیک کنیم.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با بیان اینکه انتظار فرج یک مفهوم وسیع و گسترده است، افزود: در روایات شیعه عبارات و اصطلاحات بسیاری برای انتظار به کار برده شده و فرج، به معنای نصرت و پیروزی و گشایش گره‌های زندگی از جانب خداوند است و مقصود از انتظار فرج، انتظار دگرگونی مثبت و گسترده در زندگی بشر و زدودن ناکامی و نابسامانی از چهره غمزده جامعه انسانی و پیروزی حکومت عدل گستر و معنویت گرای مهدوی بر دولت‌های شرک و کفر و ستم است.

انتهای پیام
captcha