به گزارش ایکنا از کرمانشاه، نشست تحلیل و بررسی کتاب «کهکشان نیستی»، (زندگی آیتالله سیدعلی قاضی) امروز در سالن جلسات کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه با حضور حجتالاسلام محسن انبیایی و دیگر اساتید و منتقدین در بیست و یکمین محفل کتابدانان برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام محسن انبیایی، استاد حوزه علمیه، اظهار کرد: کتاب «کهکشان نیستی» تا حد زیادی در معرفی مکتب عرفانی مجف موفق است و به جای کرامت نویسی به اصول عرفان پرداخته است.
وی افزود: برای عرفان باید مرحله به مرحله پیش رفت و ابتدا باید فلسفه خواند و در مرحله آخر وارد عرفان نظری شد.
حجتالاسلام انبیایی تصریح کرد: یر طبق گفته «شهید بهشتی» عرفان را در کجا باید پیدا کرد، باید در بازیدراز پیدا کرد و امروز عرفان را اگر بخواهیم پیدا کنیم باید رد فرودگاه بغداد (محل شهادت سردار سلیمانی) پیدا کنیم.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت مستند بودن محتوا در کتاب، بیان کرد: از اولین افرادی که به این مسئله توجه کرد مربوط به شهید دستغیب در کتاب «داستانهای شگفت» بود.
وی گفت: نباید در نقل مباحث عرفانی اغراق کرد و از اساتید عرفان بیت بسازیم.
رضا کریمی، معاون ادارهکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه در ادامه، افزود: کتاب «کهکشان نیستی» در مقایسه با آثار پیش از خود بیشتر به یک رمان دینی شباهت دارد همچنین بعد از کتاب «ملت عشق، موت صغیر و نخل و نارنج» حالا با داستان امانت دارانهتر و پرمحتواتری از عرفان روبهرو هستیم.
وی گفت: نویسنده کتاب صراحتاً از خیال استفاده کرده است، ولی میتوان این خیال را زبان حال دانست که طبق اصول مکتب عرفانی نجف نوشته شده است.
کریمی بیان کرد: تاکنون حدود ۵۰ کتاب درخصوص «آیتالله قاضی» نوشته شده، ولی این اثر از همه جامعتر است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نویسنده کتاب به نکته مهمی اشاره کرده که فرم کتاب (کهکشان نیستی) برخاسته از فطرت و جبلت آدمهاست.
وی یادآور شد: ساختار و فرم بهگونهای طراحی شده که مخاطبان قدم به قدم با شرتیط خودشان، شخصیتهای مختلفی را که شاهد و ناظر یک بستر تاریخی بودهاند، مشاهده و با آنها همذات پنداری کنند.
کریمی در پایان اظهار کرد: نویسنده کتاب برای طراحی این ساختار از منابع مختلفی الهام گرفته (الهام اول از روایات اهلبیت(ع)) است مانند (حدیث کساء) که یک قصه دینی است و بعد از آن از تجربه رمانهای قبل از خود بهره گرفته است.
انتهای پیام