به گزارش ایکنا از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه امروز سهشنبه ۲۹ آبانماه در آیین استانی بزرگداشت روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار که در سالن اجتماعات کتابخانه امیرکبیر برگزار شد با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه یکی از امتیازات و ویژگیهای دین مبین اسلام این است که خداوند متعال تعالیم و هدایت خود را در قالب کتاب این معجزه الهی اسلام به بشر هدیه فرموده است، اظهار کرد: در این محفل کتابخوان شعری توسط شاعر گرانقدر سروده شد و در آن اسمی از شهید عزیز «یحیی سنوار» به میان آمد شخصیتی که جلوه بینظیر مبارزاتی ایشان به قلم زیبایش در کتاب «خار و میخک» به تصویر کشیده شده که یک بیان روان، صمیمی و صادقانه از یک حماسه کمنظیر معاصر در عین یک جلوه انسانی صاف و زلال در قالب بیانی کودکانه است که جهان پر از ظلم و خشمگین صهیونیستها را به تصویر کشیده است.
وی با گرامیداشت یاد شهدا با بیان اینکه فضای کتابخانهها و کتابخوانهای استان میتوانند این روزها جلوههای خوبی از فرهنگ ایثار، جهاد و مقاومت برای بچهها و کتابخوانهای استان ترسیم کنند، افزود: ابعاد اراده انسان میوه درختی هستند که ریشههای این درخت در حقیقتها و فطریات بشر تغذیه میکند. یک فعل ارادی که اگر خودمان را به عنوان یک میوه در نظر بگیریم این میوه لزوماً از یک ریشه آب نمیخورد و تغدیه نمیشود بلکه از جهات مختلف از وجود ما منشأ میگیرد و خودش را به عنوان یک فعل اراده شده و اختیار شده نشان میدهد بنابراین مطالعه و کتابخوانی هم از این جنس است و کتابخوانی یکی از ابعادی است که انسان باید در آن اراده کند و باید ریشههایش در آن خوب تغذیه کند و تنه سالمی داشته باشد و شاخههای سالمی داشته باشد تا یک میوهای جذاب به اسم مطالعه در یک درخت نیکو ثمر بدهد.
صحرایی تصریح کرد: در کتاب هدایت الهی قرآن کریم خداوند متعال دو درخت را برای یادگیری ما مثال میزند یک درخت نیکو یا خیر «درختی است که در یک جای نیکو، ریشه نیکو و تنه نیکو میوههای شیرین و گوارا میدهد» و در مقابل آن یک درختی است که در یک سرزمین ناپاک تغذیه میشود و میوههایی که میدهد میوههای تلخ و ناثواب است، اگر بخواهید آن درخت اولیه در زندگی ما میوه بدهد و ما بتوانیم از این ثمرات استفاده کنیم به یک اراده نیاز داریم این اراده از یک ریشه آب نمیخورد، مجموعه فضیلتها و فطریات انسان باید متوازن و فعال باشد تا ثمرهاش بشود یک مطالعه خوب.
استاندار افزود: حتما بارها و بارها شنیدهاید که هر کتابی ارزش یکبار خواندن را دارد این یکی از آن جملات رایج غلط است و این مثل آن است که بگوییم هر سهمی ارزش یکبار چشیدن دارد گاهی وقتها به اندازه عدسی سیانور برای تباه شدن یک فرصت زندگی کافی است و کتاب ناسالم نیز همین طور است گاهی یک کتاب شرایط یک سم را برای زندگی یک انسان فراهم میکند پس باید مراقب باشیم.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم جامعه ما و فرزندانمان اهل کتابخوانی و مطالعه باشند باید مجموعه فضایل انسانی را به صورت متعادل و متوازن در راستای هدف نیروی زندگی خودمان و اطرافیانمان متجلی کنیم شاید وقتی از کتابخوانی اسم میآید اولین چیزی که به ذهنمان میآید یادگیری است و ما کتاب میخوانیم که چیزی یاد بگیریم کتاب میخوانیم که بر دانشمان اضافه کنیم و این درست است و یکی از آن ریشههاست.
صحرایی یادآور شد: نکته قابل ارائه در این موضوع این پیشنهاد است، اگر ما کتابخوانی را صرفاً از این یک خط ریشه معرفی کنیم که کتاب میخوانیم که فقط یاد بگیریم به نظر میرسد این میوه جذاب نباشد و برای بسیاری از افراد جامعه گیرایی مناسب نخواهد داشت. وی خطاب به حاضرین در این محفل کتابخوان، گفت: خیلی از افراد به این میزان که شما ممکن است جذب به کتابخوانی شدهاید، جذب نشوند و فرهنگ کتابخوانی و کمیت و کیفیت کتابخوانی آنطوری که باید و شاید برایشان قانع کننده نباشد.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: پیشنهادی که باید در آن تأمل کنیم اینکه راز ماندگاری پدیدهها در زندگی بشری دو نکته است، یکی نیاز و دیگری غفلت یعنی ما انسانها به هر چیزی که احساس نیاز کنیم آن را به خودمان جذب میکنیم و آنچه که بدان نیاز نداریم به مرور آن را از خودمان دور میکنیم و به طور طبیعی از آن دور میشویم و به خواهش، تمنا و حتی به تشویق نیز پاسخ مثبت نمیدهد.
صحرایی تصریح کرد: اگر میخواهیم کتابخوانی در جامعه رواج بیشتری پیدا کند این فرمول ثابت است مردم باید به کتاب احساس نیاز کنند و از خواندن کتاب احساس لذت کنند و این فرمول سادهای است که اگر این دو را با هم فراهم کنیم جذب کتاب خواهیم شد و اگر میخواهیم جامعه جذب کتاب شود این دو گانه را در نظر بگیریم.
وی در پایان یادآور شد: کتاب را نباید تنها برای یادگیری معرفی کنیم، اما اگر کتاب را همراه با لذتهای دیگر، چون لذت بردن از آرامش کتاب معرفی کنیم مخاطبان جذاب خواهند شد. ما باید این نیاز را به جامعه خوب معرفی کنیم که همه بدانیم که به کتاب نیاز داریم و این نیاز تنها یادگیری نباید باشد و کتاب باید لذت بخش باشد و اگر این انس اتفاق بیافتد فضای جامعه بهتر میشود.
انتهای پیام