متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون حجاب پس از رفت و برگشتهای متعدد بین مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و مجموعاً در پنج فصل تنظیم و نهایی و تصویب شد؛ به این بهانه خبرنگار ایکنا از کرمانشاه در خصوص اهمیت این قانون در بحث عفاف و حجاب با حجت محمودی، کارشناس مسائل اجتماعی و فرهنگی گفتوگو کرده است که آن را در ادامه میخوانیم:
این سؤال کمی تکراری است، اما بد نیست که هر چند وقت یکبار مطرح و به آن پاسخ داده شود که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
هر زمان در خصوص حجاب و نقش آن در مصونیت بانوان سخن به میان میآید برخی فریادشان بلند میشود که حجاب محرومیت است و... انگار توصیه و نَقلهای مطرح شده حاصل ذهن افرادی برای سدسازی در برابر آزادیهای بانوان بوده، در صورتی که تمام توصیهها نکات ناب و طلایی برگرفته از آیات، روایات و سخنان بزرگان دین است. در باب پرسش مطرح شده به سخنی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: «المرأة ریحانة» زن گُل است و گل لطیف است، اشاره میکنیم بد نیست بانوان چرایی این تشبیه را بدانند که در توصیفشان بهکار رفته و بدانند اگر از گل نگهداری نشود زود از بین میرود. بانوان بدانند که حجاب برای آنان به منزله نگهداری از زیباییهایی است که خداوند میخواهد در صدف حجاب و حیا نگهداری شود، بنابراین حجاب نه تنها محرومیت نیست بلکه مصونیت است و مَثل روشن آن بانوان باحجاب این سرزمیناند که در عرصههای مختلف خوش درخشیدهاند که نشان از آن دارد که حجاب پوششی است که محدودیت نیست.
اولین نکته درباره آثار و فواید رعایت حجاب و پوشش دینی در جامعه درخصوص بهداشت روانی اجتماع ماست که منجر به کاهش هیجانات و التهابات جنسی و سبب کاهش عطش شهوت میشود که خود منجر به تحکیم روابط خانوادگی و برقراری صمیمیت بهویژه در میان زوجین خواهد شد. بنابراین، حجاب و حفظ ارزشهای آن منجر به بالارفتن ارزش واقعی زن میشود.
یکی از مهمترین فواید رعایت حجاب و پوشش دینی، پیدا کردن عزت نفس و ایجاد حس آرامش و آسایش در بانوان محجبه است، چراکه روح و روان زنی که بهدلیل رعایت حجاب از مشکلات و آسیبهای اجتماعی به دور است آرام بوده و حس و حال بهتری دارد.
وقتی بیبندوباریهای ناشی از رعایت نکردن حجاب و عفاف در جامعه زیاد شود آن جامعه دیگر نمیتواند به حیات واقعی خود ادامه دهد و در برابر تهاجم فرهنگی بیگانگان نابود خواهد شد و امروز میبینیم حربه دشمنان در کشورمان تهاجم فرهنگی در رواج بیحجابی است که بهترین ابزار دشمنان است و عمدهترین پیامدهایی که به همراه دارد ازهمگسیختگی اخلاقی، از بین رفتن محبت، کاهش ازدواج، افزایش طلاق، افزایش روابط نامشروع و افزایش آمار جنایت و خشونت علیه زنان است.
نداشتن حجاب ضربات سنگینی را به پیکره اجتماع وارد میکند و حقیقت آن است که نداشتن حجاب معضلات چالشبرانگیزی را برای افراد و جامعه پیرامون او به همراه دارد که یکی از مخربترین آنها سقوط شخصیت زن و دوری از فطرت اوست که اگر بخواهیم در این خصوص در کوتاهترین جملاتی سخن بگوییم باید گفت که حجاب فطرت بانوان است و هر زمان از دستوراتی که در دین داده شده سرپیچی کنیم با هویت و درون خود به جدال برخاستهایم و این مقابله با هویت و درون یعنی سقوط و نابودی.
با وجود عفاف و حجاب در بستر روابط اجتماعی میتوان انتظار داشت جامعه از امنیت و سلامت کافی برخوردار باشد و ایجاد جامعه برخوردار از محیط امن و سالم تنها در سایه حجاب و عفاف اجتماعی میسر خواهد بود.
انتهای پیام