کد خبر: 4258206
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
در بیمارستان طالقانی کرمانشاه

تحولات منطقه و نقش محور مقاومت بررسی شد

نشست تبیینی «تحولات منطقه و نقش محور مقاومت» از سوی دفتر قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سالن جلسات بیمارستان طالقانی این استان برگزار شد.

فرزاد رستمی معاون آموزش دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه

به گزارش ایکنا از کرمانشاه، نشست تبیینی «تحولات منطقه و نقش محور مقاومت» از سوی دفتر قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، صبح امروز، ۱۶ دی‌ماه در سالن جلسات بیمارستان طالقانی این استان با حضور جمعی از کارکنان و کادر درمان دانشگاه برگزار شد.

فرزاد رستمی، معاون آموزش دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به اینکه پس از سقوط بشار اسد بسیاری به دنبال پاسخی برای پرسش‌های خود هستند تا بدانند چگونه حکومت بشار اسد پس از 20 سال در کمتر از 10 روز سقوط کرد و چه عواملی در این موضوع دخیل بود، اظهار کرد: در ابتدا به دنبال این پرسش، پرسش‌های دیگری، چون عوامل داخلی و خارجی دخیل در تحولات سیاسی بزرگ منطقه غرب آسیا که تأثیرات شگرفی بر روند تحولات منطقه و بین‌الملل داشت در ذهن شکل می‌گیرد که باید نکته به نکته به آن موارد پاسخ داد تا بتوان به چرایی سقوط دولت سوریه پاسخی علمی بدهیم.

وی افزود: اولین نکته از دلایل سقوط دولت سوریه که ریشه در چند سال گذشته دارد برقراری تعامل و روابط دیپلماتیک با چند کشور حاشیه حوزه جنوبی خلیج فارس و درخواست این کشور‌ها از اسد برای قطع رابطه با ایران و محور مقاومت در ازای بازسازی سوریه و کمک به بازسازی اقتصادی این کشور با قول مساعد رفع تحریم‌ها دارد و این‌ها مسائلی است که طی چندین سال شکل گرفته و در نهایت منجر به سقوط دولت سوریه می‌شود.

استادیار علوم سیاسی دانشگاه رازی در ادامه با اشاره به دیگر عوامل مهم سقوط بشار اسد یادآور شد: همواره مسئله توطئه درخصوص کشور‌های همراه با محور مقاومت وجود دارد و هر کجا که نامی از توطئه هست یکی از ضلع‌های آن آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند و این‌بار ترکیه که از متحدان آمریکا در منطقه است ضلع دیگر توطئه علیه سوریه را کامل می‌کند تا مثلث نابودی حکومت سوریه تکمیل و این کشور سقوط کند.

وی اظهار کرد: توطئه آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و چند کشور حوزه خلیج فارس به همراه میلیارد‌ها دلار هزینه برای خریداری سران ارتش سوریه منجر به سقوط حکومت سوریه شد که تا حدودی رخداد‌های عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی را به ذهن متبادر می‌کند که بدون شلیک حتی یک گلوله همه چیز تحویل داده شد و این‌گونه سوریه سقوط کرد.

رستمی در ادامه با اشاره به نقش سوریه به‌ویژه در تحولات منطقه‌ای و محور مقاومت گفت: با تمام اتفاقاتی که در منطقه و جهان رخ داده است امروز حزب‌الله و مقاومت زنده است و یمن به حملات خود علیه رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و جمهوری اسلامی همچنان پای کار است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مسئله آینده سوریه به چه سمت‌وسویی خواهد رفت، افزود: پیش از پاسخ به سؤالاتی از این دست باید دید آیا ترامپ و رژیم صهیونیستی اجازه آرام شدن در سوریه را می‌دهند، اما اینکه سوریه همراه با مقاومت مورد پسند رژیم جعلی و ترامپ نیست به هر حال باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.

معاون آموزش دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به آینده جبهه مقاومت در سوریه بیان کرد: با توجه به شرایط و تغییرات سیاسی در این کشور پاسخگویی به این موضوع دشوار است، اما با توجه به پایه‌های اعتقادی و ایمانی جریان مقاومت در منطقه که فراتر از تغییرات سیاسی و جغرافیایی منطقه است می‌توان گفت که براساس پایه فکری و اعتقادی عمیق مقاومت در مقابله با ظلم و بی‌عدالتی هیچ تغییر سیاسی نمی‌تواند در برابر این تفکر یعنی مقابله با ظلم بایستد و آن را متوقف کند.

رستمی با اشاره به تاریخ جنبش‌های اسلامی تصریح کرد: با نگاهی به تاریخ این جنبش‌ها می‌توان دید که در سخت‌ترین شرایط و محدویت‌های ناشی از آن، جریانات مقاومت نه تنها متوقف نشده بلکه تقویت شده است.

استادیار علوم سیاسی دانشگاه رازی در پایان تأکید کرد: با وجود تمامی مشکلاتی که توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانشان در منطقه برای توقف جبهه مقاومت ایجاد شده است، این جبهه با اتکا به حمایت‌های الهی در مسیر مبارزه با ظلم و استبداد رژیم‌های استکباری و غاصب همچنان به راهش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام
captcha