کد خبر: 4280162
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۱
نویسنده کتاب «زندگی با خورشید هشتم» مطرح کرد

گسترش پایگاه‌های مردمی در دوران زندگی امام رضا(ع)

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله سروری با اشاره به دوران زندگی امام هشتم گفت: دوران زندگی پربرکت امام رضا(ع)، زمان اوج‌گیری گرایش مردم به اهل‌ بیت(ع) و گسترش پایگاه‌های مردمی این خاندان است.

حجت الاسلام حجت الله سروری محقق و پژوهشگر دینی

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله سروری، نویسنده کتاب «زندگی با خورشید هشتم» در گفت‌و‌گو با ایکنا از کرمانشاه با گرامیداشت ایام دهه کرامت با اشاره به بخشی از دوران پربرکت زندگی امام رضا(ع) گفت: دوران زندگی امام هشتم زمان اوج‌گیری گرایش مردم به اهل‌ بیت(ع) و گسترش پایگاه‌های مردمی این خاندان است. عصر امام رضا(ع)، عصر شکوفایی مجدد علوم اسلامی و ورود افکار بیگانه در جامعه اسلامی و شکل‌گیری مکاتب فکری گوناگون بوده است و از ویژگی‌های عصر ایشان گسترش و رواج مباحثات میان ادیان و مذاهب است که منجر به سرازیر شدن سیلاب دانش آن حضرت به‌سوی جامعه اسلامی شده است.

وی افزود: امام رضا(ع) با تکیه بر اصول علمی و معارفی، نهضت علمی را به اوج رساندند و در این مسیر برای روشن شدن افکار عمومی مسلمانان و شیعیان به تنقیح و تبیین معارف دینی و تشکیل جلسات مناظرات پرداختند. آن حضرت راه و رسم تحقیق و تحصیل علم را به مردم و اهل علم معرفی کردند و آنان را از خطر انحرافات آن دوران نجات دادند.

نوسینده کتاب «زندگی با خورشید هشتم» گفت: گسترش مباحثات بین ادیان و مذاهب موجب شد تا سیلاب دانش آن حضرت به‌سوی جامعه اسلامی سرازیر شود و اهل‌ بیت(ع) پیروان خود را به تأمل و تدبر و اندیشیدن دعوت کنند تا از باور‌های سطحی و اعتقادات بی‌اساس و پوچ و بی‌مایه که مبنای غیرعلمی دارد، پرهیز کنند.

این محقق و پژوهشگر دینی با اشاره به چند انحراف اساسی در دوران امام رضا(ع) افزود: امام هشتم زمانی هدایت جامعه را در دست گرفتند که انحرافات اعتقادی، فکری و سیاسی رواج داشت. ایشان با احاطه علمی بر مبانی ادیان و مذاهب دیگر توانستند تحول عظیمی در تاریخ اسلام ایجاد کنند. مؤلفه و پیش‌زمینه حرکت امام رضا(ع) در راستای نهضت علمی مسلمانان و آموزه‌های دینی مرتبط با کتاب و سنت بود.

سروری تصریح کرد: به گواه تاریخ، از همان ابتدای ورود امام رضا(ع) به ایران چه در مرو و چه در طی مسیر، همواره ایرانیان با شور و اشتیاق گرد حضرت حلقه زده تا از علم سرشار و دیدگاه‌های علمی و فرهنگی ایشان بهره بگیرند.

وی در پایان اظهار کرد: اهل‌ بیت(ع) پیروان خود را به تعقل و کسب دانش در تمامی سطوح دعوت کرده‌اند و از آنان خواسته‌اند تا مسیر دین و زندگی فردی و اجتماعی‌شان را جاهلانه نپیمایند بلکه باور و عمل خود را بر پایه معرفت و یقین و بینش استوار کنند.

انتهای پیام
captcha