حجتالاسلام والمسلمین حجتالله سروری، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان کرمانشاه در گفتوگو با ایکنا از کرمانشاه با تسلیت فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی با با بیان اینکه یکی از شخصیتهای برجستهای که از نقشآفرینان اصلی وقایع عاشورا بود و صحنههای جاودانهای از وفاداری و جانبازی در راه دفاع از حجت خدا و اطاعت از فرمان امام خویش به یادگار گذاشت، حضرت عباس بن علی(ع) است، گفت: حضرت اباالفضلالعباس(ع) در واقعه کربلا ۳۴ سال داشت و از این مدت، 14 سال در رکاب پدرش امیرالمؤمنین(ع) و 9 سال همراه برادرش امام مجتبی(ع) و 11 سال در خدمت امام حسین(ع) زیست.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان کرمانشاه با اشاره به القاب معروف آن حضرت که قمر بنیهاشم، سقّاء، علمدار، العبد الصالح، ابوالقربه، الصابر، و المحتسب شمرده شده است، افزود: به اختصار به چند درس از کلاس حضرت عباس(ع) اشاره میکنیم و اولین درسی را که این شخصیت والا به ما داده است درس ایثار است. ایثار یعنی مقدم داشتن دیگران بر خود، با این که خود انسان نیازمند به آن چیز باشد وقتی حضرت موسی(ع) پرسید: خدایا، چرا امت پیامبر اکرم(ص) را بر همه امتها مقدم داشتی و برتری دادی؟ خدای منان فرمود: یک علتش عاشوراست؛ یعنی امت پیامبر(ص) کلاس عشق و ایثار را که بالاترین کلاسهاست، دارند ولی امت تو یک چنین ویژگی خاصی ندارند.
سروری تصریح کرد: امام علی(ع) میفرمایند: «اَلایثارُ اَعلَی المَکارِمِ» ما اگر بخواهیم به ویژگیهای اخلاقی یک انسان نمره بدهیم، بالاترین و زیباترین نمره، نمره ایثار است. امام سجاد(ع) میفرمایند: «رَحِمَ اللهُ عَبّاس، آثَرَ و أبلی و فَدی أخاهُ بِنَفسِهِ حَتّی قُطِعَت یَداهُ» خدا عمویم عباس را مورد رحمت ویژه قرار دهد؛ چون ایثار کرد و برادرش را بر خود مقدم داشت تا اینکه دو دستش را قطع کردند.
وی یادآور شد: حضرت در کلاس بندگی بینظیری قرار گرفته است و چنان بنده خدای منان است که امام صادق(ع) در زیارتنامه حضرت ابوالفضل(ع) ایشان را اینگونه سلام میدهد: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا العَبدُ الصّالحُ»؛ سلام بر توای بنده شایسته خدا.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: درس دیگر از زندگی حضرت عباس(ع) ولایتمداری و مطیع محض ولایت بودن است؛ همچنین وفاداری ایشان درسی بسیار عظیم و مهم در زندگی حضرت عباس(ع) است که برای همیشه در تاریخ به ثبت رسیده و همواره از آن یاد میشود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کرمانشاه یادآور شد: اگرچه یاران امام حسین(ع) جامع همه کمالات و ویژگیها بودند که هم در شجاعت، استقامت و ایثار بینظیرند، اما امام حسین(ع) شب عاشورا در سخنرانیشان، انگشت مبارک را بر روی یک ویژگی یارانش گذاشته است و فرمودند: «اَمّا بَعدُ فاِنّی لا اَعلَمُ اَصحاباً اَوفی ولاخَیرا مِن اَصحابی ولا اَهلَ بَیتٍ اَبَرَّ وَ أوصَلَ مِن اَهلِ بَیتی» بعد از حمد و ثنای خدا، من یارانی باوفاتر و برتر از یارانم و اهل بیتی نیکوتر و صله رحم کنندهتر از اهل بیت خودم نیافتم. حضرت نفرمود یارانی شجاعتر و ایثارکنندهتر، بلکه فرمودند: یارانی باوفاتر از یاران خود ندیدم و اینکه چرا حضرت دست بر روی وفاداری گذاشتند؟ زیرا اگر انسانی باوفا باشد، وفا نیاز به صبر، ایثار، بصیرت و یقین دارد یعنی وفا به منزله عدد صد میماند؛ چون که صد آمد نود هم پیش ماست.
وی تصریح کرد: سومین درسی که یکی از جامعترین درسهای قمربنی هاشم و یاران امام حسین(ع) است، درس عبودیت و بندگی است. اما معرفی ابعاد و عظمت حضرت عباس(ع) از زبان امام معصوم یک امتیاز بالای برای ایشان است و امام صادق(ع) درباره مقام حضرت عباس(ع) میفرماید: «کانَ عَمَّی العَبّاس، نافِذَ البَصیرَةِ» تیزبینی و بصیرت بالا در تشخیص حق از باطل که میوه تقواست در وجود او بود. صَلبَ الإیمان؛ ایمان محکمی داشت و هیچ تیشهای به ایمان او کارساز نیست. «جاهَدَ مَعَ أبى عَبدِاللّه» کیفیت جاهد عباس در همان اندازه جاهد برادرش حسین بود. عیار یکی بود. «وأبلی بَلاءً حَسَناً» یعنی در سختترین امتحانها عموی من قبول شد و سربلند بیرون آمد در دفاع از دین و اهل بیت(ع) یار امام زمانش و فادار به امام حسین(ع). «أَشْهَدُ أَنَّکَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْکُلْ» عموجان شهادت میدهم که در دفاع از دین هیچ نوع سستی در دین نداشتی.
سروری با بیان اینکه حضرت عباس(ع) شش ویژگی ویژه داشتند، افزود: فاضِلاً، عالِماً، عابِداً، زاهِداً، فَقیهاً، تَقیّاً او فاضل بود و عالم بود، بنده واقعی خدا بود، اهل زهد بود، دینشناس و پرهیزگار بود. وجود مقدس قمر بنیهاشم با وجود اینکه در قضیه کربلا عمر شریفشان ۳۴ سال بیشتر نداشت، اما امام صادق(ع) او را انسان کاملی معرفی میکند. انسان کامل به انسانی گفته میشود که دارای همه ارزشهای عقلی و قلبی است و هیچ عیب و نقصی در او وجود ندارد این تعریف انسان کامل است و هیچ مکتب و هیچ دانشگاه و هیچ مدرسهای در عالم غیر از کلاس انبیا و ائمه طاهرین نمیتواند انسان کامل تربیت کند.
انتهای پیام