حجتالاسلام والمسلمین حجتالله سروری، نویسنده کتاب تبیین قیام حسینی در گفتوگو با ایکنا از کرمانشاه با اشاره به نقلی از پرفسور کریس هیور که میگوید: ابیعبدالله را نباید فقط خلاصه به کربلا و یک منطقه و یک مذهب خاص کرد بلکه امام حسین(ع) برای همه بشریت در همه زمانها و مکانهاست و او را باید بهترین الگو برای همه بشریت دانست، اظهار کرد: حماسه نینوا در طول تاریخ اسلام الگوی کامل برای شکلگیری تحولات سیاسی در قلمرو جهان اسلام بوده است و در یک کلام، ضامن بقای اسلام راستین به شمار میآید.
نویسنده کتاب تبیین قیام حسینی افزود: قیام امام حسین(ع) نیز از آن دست قیامهایی است که بر اساس اصول بنیادین اسلام، با روش شناخته شده اسلام و برگرفته از سیره نبوی و علوی سامان یافته و دارای پیامها، درسها و عبرتهای فراوانی برای آیندگان است.
وی بیان کرد: این نهضت ذاتاً به گونهای طراحی شده است که استعداد شبیهسازی در هر زمان و مکانی برای هر جامعه در آن وجود دارد، چون همه اصول و جنبههای اسلامی عملاً در این حادثه تجسم پیدا کرده است.
نویسنده کتاب سِر عشق اظهار کرد: سیدالشهدا(ع)، کلیات اسلام را در کربلا به مرحله عمل آورده و مجسم کرده است، ولی تجسم زنده و جاندار حقیقی و واقعی، نه تجسم بیروح. انسان وقتی در حادثه کربلا تأمل میکند، اموری را میبیند که دچار بهت و حیرت میشود، یقیناً اینها نمیتواند تصادفی باشد. سِرّ این که اهلبیت(ع) این همه به زنده نگه داشتن و احیای این مکتب توصیه و تاکید کرده و نگذاشتهاند حادثه کربلا فراموش شود، این است که این حادثه یک اسلام مجسم است.
وی افزود: اینکه مرحوم امام(ره) بیان میفرماید محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته، چون انقلاب امام حسین(ع) رشد دهنده و تحولآفرین و تقویتکننده است.
نویسنده کتاب بیبصیرتانی از تاریخ کربلا یادآور شد: پر واضح است که درک پیام عاشورا و الگوگیری از آن برای ایجاد تحول عمیق و سازنده در جامعه و رسیدن به جامعه مطلوب در گرو درک حقیقت قیام کربلا است. بر همین اساس اهلبیت(ع) خواستهاند که حادثه کربلا به عنوان یک مکتب تعلیمی و تربیتی و رشد دهنده همیشه زنده بماند. حرکت سیدالشهدا(ع) ۱۴۰۰ سال اسوه و الگو برای همه آزادی خواهان و غیرتمندان عالم بوده و هست.
حجتالاسلام سروری یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در مورد قیام امام حسین(ع) میفرماید: صبر و ایستادگی امام حسین(ع) در برابر سختیها و وسوسهها را ستودهاند و آن را درسی برای همه مسلمانان است همچنین ایشان باز میفرمایند:قیام امام حسین(ع) باید به عنوان الگویی برای مبارزه با ظلم و ستم در زمان حال مورد توجه قرار گیرد و روح شجاعت و ایستادگی در برابر دشمن در جامعه ماست.
وی اظهار کرد: همه دنیا شاهد بودند که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه این روح شجاعت، استقامت، ایستادگی و توکل چگونه دشمنان ما را به زانو در آورد. بنا براین عاشورا نمایشگاهی میشود که ابعاد مختلف عرفانی، اجتماعی، سیاسی، تربیتی و اخلاقی را به نمایش گذاشته شده تا انسانهای دیگر در هر جامعهای از آن الگوبرداری کنند چرا که امام حسین(ع) دیگر مختص به یک زمان و مکان خاص نیست، بلکه برای همیشه در صفحات تاریخ، چون روحی در کالبد اجتماع بشری حضور دارد.
این نویسنده بیان کرد: امام حسین(ع) یک سوژه ابدی بزرگ اجتماعی است. تربیت کنندهترین و رشد دهندهترین و بلندترین و زیباترین کلاس در این عالم کلاس عاشوراست.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: طلاییترین واحدهای درسی در کلاس کربلا با چند مورد بررسی قرار میگیرد: وجه اول این کلاس، درسهایی است که از این مکتب میتوان گرفت. درسهایی، چون عبودیت، معرفت، ایثار، تسلیم و رضای خداوند، ولایتپذیری، ادب، عقلانیت، عشق ورزیدن، توکل، عمل به تکلیف، آزادگی، اخلاص، دشمنستیزی، استکبارستیزی، ظلمستیزی، امر به معروف و نهی منکر، نفی نژادپرستی، حقگرایی و انزجار از دنیازدگی و تظاهر دینی و تزویر و اصلاحات اجتماعی که والاترین و بلندترین درسهای کربلاست.
وی اظهارکرد: وجه دوم این کلاس، عبرتهای عاشوراست یعنی فرصت سوزی نکردن، تن به ذلت ندادن و سست نشدن و احساس ضعف نشان ندادن در مقابل دشمنان است. امروز بررسی اینکه اصلا چرا کربلا به وجود آمده؟ چرا جامعه امام زمانکش شدن؟ چرا جامعه دچار بیتفاوتی شد؟ چرا جامعه از مسیر ولایت و امامت منحرف شد و سقوط کرد؟ چرا به اسم دین سر مبینکننده دین را بریدند؟ چرا در جامعه جنگ مذهب علیه مذهب صورت گرفت و دهها چرایی دیگر که باید به همه این موارد پرداخت. شناخت و تبیین ماهیت قیام حسینی امروز بیش از هر زمان دیگر برای جهان اسلام مورد نیاز است.
حجتالاسلام سروری در پایان اظهار کرد: در یک جمله، هدف اصلی قیام امام حسین(ع) احیای دین نبوی و مقابله با انحرافات اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بعد پیامبر(ص) بود.
انتهای پیام