حجتالاسلام والمسلمین حجتالله فاضلی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از کرمانشاه ضمن تسلیت ایام محرم و سالروز شهادت امام سجاد(ع) با بیان اینکه هنگامی که کربلا به خون نشست و کاروان اسیران وارد شام شدند، بسیاری گمان کردند چراغ اهل بیت(ع) خاموش شده، اما از آن میان و پس از حضرت زینب(س)، امام سجاد(ع) مکتب و نهضت حسینی را با خطبههای آتشین با قدرت و قوت ادامه داد، اظهار کرد: خطبههایی که توسط امام سجاد(ع) در مسجد شام خوانده شد نهضت عاشورا را تبیین کرد؛ درواقع اگر امام(ع) و حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا حضور نداشتند کربلا به آن نقطه از اوج نمیرسید و حوادث عظیم آن تبیین نمیشد.
وی افزود: امام سجاد(ع) با بیماری بر تن و زخم دل، رسالت پدرشان را بر دوش کشیدند، چراکه آن حضرت در تاریکترین ادوار تاریخ اسلام رهبری امت را به دست گرفت.
استاد حوزه علمیه با اشاره به نقش امام سجاد(ع) در تبیین نهضت عاشورا گفت: اگر امام(ع) روشنگری نمیکرد ممکن بود چنان تحریف و انحرافی موضوع عاشورا را محو کند که مردم دنیا متوجه نشوند در کربلا چه اتفاقات و حوادث عظیمی رخ داده است.
فاضلی با اشاره به بیماری امام سجاد(ع) در واقعه عاشورا افزود: امام(ع) در آن هنگام بیمار شدند تا فریاد رسا و بلندگویی برای حماسه عاشورا باشند و موضوعات مهمی از نهضت حسینی را برای مردم بازگو کنند تا دنیا بداند که بنیامیه در سرزمین کربلا دست به چه فجایعی زدند.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) نگذاشت فاجعهای به آن عظمت در سکوت بماند، افزود: امروز اگر هیئت و عزاداری داریم به برکت تدبیر امام سجاد(ع) است که با گریه، دعا، صحیفه، خطبه و... راه را باز نگاه داشتند. امام(ع) از هر موضوع و فرصتی برای بیان موضوع کربلا استفاده میکردند تا جامعه از این واقعه مهم آگاه شوند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) نقش مهمی پس از جریان کربلا داشتند و با خطبههای آتشین خود کوفه و شام را به لرزه درآورند، اظهار کرد: امام(ع) معارف الهی را بهخوبی در صحیفه سجادیه بیان میکنند که باید بهخوبی مورد توجه قرار گیرد.
فاضلی در پایان با بیان اینکه خطبهها و صحیفه بهجا مانده از امام سجاد(ع) ابزار تمدنی است که شیعه را در دوران فشار نجات داد، گفت: اگر امروز هنوز خط عاشورا باقی و زنده مانده، یکی از دلایل آن محراب امام چهارم و زمزمههای روشنکننده آن امام همام است.
انتهای پیام