کد خبر: 4294046
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۴
استاندار کرمانشاه:

مسیر دسترسی مردم به کتاب را هموار کنیم

استاندار کرمانشاه با تأکید بر تسریع در روند توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مناطق روستایی استان، گفت: باید مسیر دسترسی مردم به کتاب را هموارتر کنیم چرا که امروز مراجعه به کتابخانه نیازمند وقت و فرصت مناسب است.

منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه

به گزارش ایکنا از کرمانشاه، پریسا محمدی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با هدف تسریع در روند توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان به‌ویژه در روستا‌ها امروز یکشنبه، ۲۲ تیرماه با منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

حبیبی در این دیدار با تأکید بر نقش کتاب در توسعه علمی و فرهنگی، خواستار حضور فعال شهرداران و مدیران شهری در جلسات مربوط به ترویج کتابخوانی شد.

وی با اشاره به اهمیت تسهیل دسترسی به کتاب، به‌ویژه در مناطق روستایی اظهار کرد: باید مسیر دسترسی مردم به کتاب را هموارتر کنیم، چراکه امروز مراجعه به کتابخانه نیازمند وقت و فرصت مناسب است؛ باید از ظرفیت رسانه‌ها و فضا‌های عمومی بهره گرفت تا کتابخانه بهتر و بیشتر به مردم معرفی شود.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر لزوم بازطراحی و نوسازی کتابخانه‌ها و توجه به سند ملی خواندن و نقشه راه فرهنگی گفت: فضای مجازی با وجود مزایا، گاه موجب اضطراب و استرس می‌شود و نباید جایگزین مطالعه عمیق و کتابخوانی واقعی شود.

حبیبی در ادامه با اشاره به مشکلات مالی و اداری موجود، بر ضرورت استفاده از اعتبارات مدیریت بحران برای مقاوم‌سازی کتابخانه‌های مناطق زلزله‌زده در استان بر پیگیری تفاهم‌نامه با نهاد‌های مربوطه برای راه‌اندازی کتابخانه مرکزی و کتابخانه‌های سیار تأکید و ابراز امیدواری کرد تا با همراهی دستگاه‌ها، این طرح‌ها به نتیجه برسد.

استاندار کرمانشاه با استناد به آیات قرآن کریم، بر ارزش و برکت علم و فرهنگ کتاب نیز تأکید کرد و افزود: ما خواهان حمایت همه‌جانبه از توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای در استان هستیم.

در ادامه این دیدار محمدی نیز با اشاره به ضرورت توسعه فضا‌های فرهنگی در شهر کرمانشاه خواستار تسریع در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به‌ویژه کتابخانه‌های آسیب‌دیده در مناطق زلزله و کتابخانه مرکزی استان شد.

وی با ابراز نگرانی نسبت به بلاتکلیفی پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه که از سال ۱۳۸۶ کلنگ‌زنی شده، اما هنوز به بهره‌برداری نرسیده است، گفت: خواستار پیگیری جدی‌تر در این خصوص هستیم و درخواست داریم برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده شود تا هرچه زودتر شاهد بهره‌برداری این پروژه‌های فرهنگی باشیم. با توجه به ضرورت و نیاز مردم همچنین عدم بازسازی برخی کتابخانه‌های مناطق زلزله‌زده در استان بر لزوم اقدام سریع و مؤثر در زمینه ایمن‌سازی و احیای این مراکز فرهنگی تأکید داریم.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به تعطیلی کتابخانه شهید آوینی در محوطه شهرداری به‌دلیل نشست‌های مکرر و نبود اعتبار کافی برای مقاوم‌سازی، پیشنهاد داد این فضا به پایگاهی برای کتابخانه کودک و نوجوان و آموزش مهارت‌های زندگی تبدیل شود تا نقشی مؤثر در کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا کند.

محمدی ترویج فرهنگ کتابخوانی در خانواده‌ها را در کاهش مشکلات فرهنگی و اجتماعی در شهر مؤثر دانست و افزود: برای تشکیل کمیته‌ای ویژه برای مدیریت فرهنگی کلانشهر کرمانشاه و نقش‌آفرینی در حوزه فرهنگ و هنر تأکید داریم، چراکه کتابخانه‌های عمومی می‌توانند نقش‌آفرینی مؤثری در این کمیته داشته باشند تا خدمات کتابخوانی در این کمیته برای مردم تصویب شود.

وی در ادامه خواستار بهره‌گیری از رسانه‌ها و فضای مجازی برای ترویج کتابخوانی شد و افزود: درحال حاضر بیش از ۵۲ هزار نفر در کتابخانه‌های شهر عضو فعال هستند و این ظرفیت می‌تواند بستری برای اجرای برنامه‌های مهارت‌آموزی و فرهنگی در محلات باشد.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در پایان پیشنهاد خرید کامیونت‌های کتابخانه‌های سیار برای خدمات‌رسانی به مناطق دورافتاده و ایجاد اشتغال از طریق تجهیز و جذب نیرو را مطرح و بر تأمین نیاز‌های داخلی کتابخانه‌ها همچنین بر لزوم بازطراحی فضا‌های کتابخانه‌ای و توجه به کتابخانه‌های حاشیه‌نشین مانند کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای در محله جعفرآباد و نصب تجهیزات فرهنگی نظیر اسباب‌بازی و سرگرمی برای جذب کودکان و نوجوانان در این مکان‌ها تأکید کرد.

انتهای پیام
captcha