حجتالاسلام عباس دهقان، استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، با اشاره به فضای جامعه و جامعه در انتظار حکومت حضرت مهدی(عج) و تفاوت این جامعه با دیگر جوامع، گفت: جامعهای که در انتظار حکومت مهدی(عج) است با جوامع دیگر تفاوت بسیاری دارد.
وی افزود: در این جامعه ارزشهای انتظار و ویژگیهای عصر ظهور به فراوانی یافت میشود حال اگر فضای حاکم بر جامعه فضای فرهنگ انتظار نباشد، تربیت نسل نو و آشنا کردن آنها با فرهنگ انتظار در این فضا بسیار مشکل خواهد بود.
حجتالاسلام دهقان با اشاره به روشهای تربيت نسل منتظر اظهار کرد: انتقال فرهنگ مهدويت به نسل نو و کسانی که آشنايی کمتری با امام عصر، حضرت مهدی(عج) دارند کار بسيار سخت و در عين حال باظرافتی است و کمترين کج سليقگی در آن باعث وازدگی از اين فرهنگ خواهد شد.
استاد دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه تصریح کرد: فرهنگ مهدويت، فرهنگ ارزشها و همان فرهنگ دين است و همانطور که انتقال ارزشهای دينی بدون ظرافتهای خاص خود ممکن نيست انتقال فرهنگ مهدويت به نسل نو و تربيت آنها به عنوان نومنتظران ظهور حضرت(ع) نيز بدون شيوههای خاص خود ممکن نخواهد بود.
وی افزود: موضوع را با اين سؤال آغاز میکنيم که فرهنگ مهدويت و انتظار چيست؟ و اهدافی که ما با انتقال فرهنگ مهدويت به نسل نو به دنبال تامين آنها هستيم کدامند؟
حجتالاسلام دهقان اظهار کرد: فرهنگ مهدويت قبل از اينکه به نجات و رستگاری بشر در آينده مربوط باشد به زمان حال جامعه مربوط است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اولين هدف ما در انتقال فرهنگ مهدويت تامين سعادتمند شدنمان است زیرا وضعيت ايده آل در جامعه مهدوی باید شناسایی شود تا بتوان جايگاه و وضعيت موجود را مورد نقد و بررسی قرار داد.
وی افزود: يکی از اصلیترين اهداف انتقال فرهنگ مهدويت به نسل نو، شناساندن کاستیهای وضعيت موجود به آنهاست برای جلوگيری از رضايت به حال کنونی جامعه.
استاد دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه گفت: بذر انديشه مهدويت و فرهنگ انتظار، برای جوانه زدن در وجود آدمی، نيازمند بستر و فضايی مناسب است تا رشد و نمو نموده و در وجود آدمی ريشه دوانده و به درخت پرميوه انتظارِ پويا تبديل شود بنابراين نخستين کاری که در انتقال فرهنگ مهدويت بايد انجام شود فضاسازی است.