کد خبر: 3546288
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵
حجت‌الاسلام کماسی تشریح کرد:

دوتعبیر قرآن از عوامل ایجاد حب به دنیا

گروه معارف: کارشناس دینی با اشاره به آیه 14 سوره مبارکه آل‌عمران، گفت: عوامل ایجاد حب به دنیا در آیات و روایات با دو تعبیر زینت و غرور نام برده شده است.

حجت‌الاسلام هادی کماسی، مشاور فرهنگی و اجتماعی شهردار کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، با اشاره به عوامل حب به دنیا در آیات و روایات، گفت: در این زمینه اگر به آیات و روایات مراجعه کنیم خواهیم دید که دو تعبیر وجود دارد یکی زینت و دیگری غرور.
وی افزود: مثلاً در قرآن درباره زینت داشتن دنیا می‌فرماید:«زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَ الْبَنينَ وَ الْقَناطيرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَيْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الْأَنْعامِ وَ الْحَرْثِ ذلِکَ مَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الْمَآبِ».
حجت‌الاسلام کماسی با اشاره به آیه 212 سوره مبارکه بقره«زُيِّنَ لِلَّذينَ کَفَرُوا الْحَياةُ الدُّنْيا وَ يَسْخَرُونَ مِنَ الَّذينَ آمَنُوا وَ الَّذينَ اتَّقَوْا فَوْقَهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ اللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ»، اظهار کرد: در آیه 20 سوره مبارکه حدید می‌خوانیم: «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَياةُ الدُّنْيا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زينَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَيْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِي الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ کَمَثَلِ غَيْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَباتُهُ ثُمَّ يَهيجُ فَتَراهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَکُونُ حُطاماً وَ فِي الْآخِرَةِ عَذابٌ شَديدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رِضْوانٌ وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ؛ بدانید که جز این نیست که زندگی این دنیا بازی و سرگرمی و آرایش نمودن و فخرفروشی‌تان به یکدیگر و افزون طلبی از همدیگر در اموال و فرزندان است، همانند بارانی که گیاهان(سرسبز حاصل از) آن کشاورزان را به شگفت آورد سپس پژمرده شود و آن را زرد بینی سپس خشک و شکسته شود و در آخرت عذابی سخت است(برای طاغیان) و آمرزش و خشنودی خدا(برای مطیعان)، زندگی دنیا جز متاع فریب نیست» و آیاتی که درباره غرور وارد شده، بسیار است.
کارشناس دینی به آیه 70 سوره مبارکه انعام نیز اشاره و اظهار کرد: این تعبیرات در قرآن آمده است و اشاره به این دارد که دنیا زیبایی و فریبندگی دارد و آن قدر این دو خصیصه در دنیا قوت دارد که از اوصاف کلی آن به حساب آمده و ذکر شده است.
زیبایی و فریبندگی دنیا در روایات
حجت‌الاسلام کماسی تصریح کرد: روایات هم در این زمینه تعبیرات بسیاری دارند مثلاً در مورد مسئله غرور ده‌ها روایت وجود دارد که خودش بحث مستقلی است.
وی افزود: معروف است حضرت علی(ع) وارد به بیت‌المال شدند درحالی که سکه‌ها و طلا و نقره می‌درخشیدند و درهم و دینارها برق می‌زدند، حضرت خطاب به دنیا فرمودند:«غُری غَیری»، چراکه دنیا انسان را جذب می‌کند و روی دل اثر می‌گذارد.
مشاور فرهنگی و اجتماعی شهردار کرمانشاه اظهار کرد: این زیبایی‌های ظاهری و این لذت‌های گذرا اگر بیش از حد باشد روی دل اثر می‌گذارد و او را فریب می‌دهد و به تعبیر دیگر دنیا به یک معنا برای انسان در حکم یک جادوگر است.
حجت‌الاسلام کماسی در پایان گفت: باید از زیاده دنیا پرهیز کرد تا در دام محبت آن نیافتیم.
captcha