به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، حضرت فاطمه معصومه(س) کیست، سخن گفتن درخصوص شخصیت حضرت فاطمه معصومه(س) که علمای بزرگ شیعی در برابر عظمت روحی ایشان سر تعظیم فرود آوردهاند بسیار مشکل است.
برای شناخت انسانهای بزرگ باید از سخن افرادی یاری جست که برشخصیت ایشان احاطه داشته باشند.
حضرت فاطمه معصومه(س)، دخت امام موسی بن جعفر(ع) است که در اول ذی القعده سال 173 ه.ق در مدینه منوره به دنیا آمدند و در سن 28 سالگی در روز دهم یا دوازدهم ربیعالثانی سال 201 ه.ق در شهر قم از دنیا رفتند.
درخصوص مقام و منزلت ایشان امام صادق(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) کلمات قابل توجهی دارند.
این کلمات نشانگر شأن بالای حضرت فاطمه معصومه(س) است که در قالب آن بهخوبی معنا مییابد.
توصیف شخصیت حضرت فاطمه معصومه از زبان مبارک امام صادق(ع)از زبان صادق آل رسول درخصوص حضرت معصومه(س) چندین روایت نقل شده است که میتوان گفت که درخصوص غیر ایشان چنین تعابیری نقل نشده است.
وجوب بهشت برای زیارت بانو: «ان لنا حرما و هو بلده قم و ستدفن فیها إمرأه من اولادی تسمی فاطمه فمن زارها وجبت له الجنه»؛ برای ما حرمی است و آن قم است و به زودی دفن میشود در آن سرزمین زنی از اولاد من و بهنام فاطمه، پس هرکس او را زیارت کند بهشت برای او واجب خواهد شد.
شفاعت شیعیانسیدعالم شهید مرحوم قاضی نورالله شوشتری نقل فرموده است که حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودند:«آنگاه باشید که برای امیرالمومنین(ع) حرمی است و آن کوفه است و آگاه باشید که حرم من و حرم فرزندان من بعد از من قم است، آگاه باشید قم کوفه کوچکی است و آگاه باشید که برای بهشت، هشت در است که سه تای آن بهسوی قم مفتوح است».
حضرت فاطمه معصومه(س) دارای مقامی است که شفاعت پیروان واقعی با آن که خود دارای منزلتاند به دست او است.
دارا بودن مقام شفاعت نشان از داشتن وجاهت نزد خداوند است زیرا خداوند در قرآن فرموده است شفاعت نمیکند مگر آنکه خدا از او راضی باشد.
شخصیت حضرت فاطمه معصومه(س) از زبان عالم آل رسولسعد از امام رضا(ع) روایت میکند که از حضرت درباره زیارت فاطمه دختر موسی بن جعفر(ع) سوال کردم، ایشان فرمودند:«هرکس او را زیارت کند بهشت برای اوست».
امام رضا(ع) خطاب به سعد فرمودند: ای سعد در نزد شما از ما اهل بیت(ع) قبری است؛ عرضه داشتم: فدای شما شوم منظورتان قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر(ع) است، حضرت فرمودند: بله هرکس او را زیارت کند درحالی که به حق وی معرفت داشته باشد برای او بهشت است.
فاطمه معصومه(س) از زبان باب المرادعَنِ ابْنِ الرِّضَا(ع) قَالَ: « مَنْ زَارَ قَبْرَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ »؛ حضرت محمد بن علی الجواد(ع) درباره زیارت عمه شان فاطمه معصومه(س) فرمودند: هرکس قبر عمهام در قم را زیارت کند بهشت برای اوست.
در زیارتنامه ایشان میخوانیم:«فأن لک عندالله شأن من الشأن»؛ بدانیم نسبت به کسب معرفت ایشان توجه داشته باشیم تا از اثرات معرفت به ایشان برخوردار شویم.