به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، «وَاذْكُرُوا اللَّهَ فِي أَيَّامٍ مَعْدُودَاتٍ ۚ فَمَنْ تَعَجَّلَ فِي يَوْمَيْنِ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ وَمَنْ تَأَخَّرَ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ ۚ لِمَنِ اتَّقَىٰ ۗ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ؛ و خدا را یاد کنید (به ذکر تکبیر) در چند روزی معیّن (ایّام تشریق) پس هر که شتاب کند و اعمال را در دو روز انجام دهد گناه نکرده، و هر که تأخیر کند نیز گناه نکرده. این حکم برای کسی است که (از هر گناه یا از محرمات احرام) پرهیزکار بوده است، و از خدا بترسید و بدانید که به سوی خدا باز خواهید گشت». آیه 203 سوره بقره
تقوای الهیایمان به معاد موجب میشود انسان پیوسته به یاد خداوند باشد و در انجام هر کاری خواست الهی را در نظر داشته باشد و دراین راستا آیات متعددی از قرآن این مطلب را میرساند.
خداوند در سوره بقره آیه 203 میفرماید: «وَاتَّقُواْ اللّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ؛ و از خدا پروا کنید و بدانید که شما را بهسوی او گرد خواهد آورد».
علامه طباطبایی در ذیل آیه میفرماید: «آیه دستور به تقوا و یادآوری حشر و بعث نمیدهد زیرا با یاد قیامت است که انسان از گناه دوری میکند و پیوسته تقوای الهی دارد».
آیهها«وَ اذْکُرُوا اللَّهَ فِی أَیَّامٍ مَعْدُوداتٍ؛ خدا را در روزهای معینی یاد کنید»، ذکر و یاد خدا و دعا زمان خاص دارد و زمان بر آنها اثرگذار است.
«فَمَنْ تَعَجَّلَ فِی یَوْمَیْنِ فَلا إِثْمَ عَلَیْهِ وَ مَنْ تَأَخَّرَ فَلا إِثْمَ عَلَیْهِ لِمَنِ اتَّقى؛ کسانى که تعجیل کنند و (ذکر خدا را) در دو روز انجام دهند گناهى بر آنان نیست، و کسانى که تأخیر کنند (و سه روز انجام دهند نیز) گناهى بر آنها نیست، براى کسانى که تقوا پیشه کنند»، خدا در احکام سخت نمیگیرد چرا که مهربان است.
و در پایان آیه یک دستور کلی به تقوا داده شده و میفرماید: « وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّکُمْ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ؛ تقوا الهی پیشه کنید و بدانید شما بهسوی او محشور خواهید شد».