کد خبر: 3585907
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷

اعتکاف؛ فرصتی برای رفع نقصان و تکامل خویشتن

گروه معارف: انسان در اعتکاف طعم شیرین ایمان و انس با خداوند را می‌چشد و تمامی لذت‌ها در دیدگاهش حقیر می‌شود و به آسانی در گرداب باورهای بی‌ارزش گرفتار نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، عمل نمودن به وظایف و فعالیت‌های اجتماعی بدون پشتوانه معنوی سبب سقوط انسان از جایگاه حقیقی خود و مانع از رسیدن انسان به کمال مطلوب می‌شود و این مسأله از دیدگاه خاص اسلام نسبت به انسان کامل سرچشمه می‌گیرد و از این جهت ادیان آسمانی به‌ویژه اسلام با همه دستوراتی که درباره اجتماع دارند هیچ‌گاه از تقویت پشتوانه معنوی انسان فروگذار نکرده است.
اعتکاف؛ فرصتی برای رفع نقصان و تکامل خویشتن
کار بدون پشتوانه معنوی در عرصه اجتماعی علاوه بر این که عمل‌گرایی را در انسان تقویت می‌کند ممکن است انسان را از درون تهی کند و اعتکاف که نوعی درون‌گرایی است طعم شیرین ایمان و انس با خداوند را به انسان می‌چشد و موجب خواهد شد که تمامی لذت‌ها در دیدگاهش حقیر شود و به آسانی در گرداب باورهای بی‌ارزش گرفتار نشود.
حجت‌الاسلام عباس دهقان، کارشناس دینی گفت: در دنیای امروز که بشر با بحران‌های بسیار مادی و معنوی روبه‌رو است و همه چیز به‌گونه‌ای ساخته و کنار هم چیده شده که بشر را هر چه بیشتر به یک ماشین مکانیکی مبدل کرده و این موجب بحران معنوی و تنزل کیفی زندگی افراد شده، مراسم‌های دینی از جمله اعتکاف می‌تواند جلوی این افراط و تفریط را بگیرد.
وی با اشاره به نقش اعتکاف، افزود: اعتکاف در مسجد برای یک مسلمان فرصتی است تا برای مدتی از جامعه و مردم منقطع شود و به درون خود روی آورد.
کارشناس دینی با بیان اینکه دوران اعتکاف فرصت انس با معبود است، اظهار کرد: اعتکاف زمینه مناسبی برای انسان است تا به کاوش درباره انگیزه‌ها، روحیات، رذائل و فضائل اخلاقی خویش بپردازد و به رفع نقصان و تکامل خود بکوشد.
حجت‌الاسلام دهقان عنوان کرد: اعتکاف با ویژگی‌هایی که اسلام برای آن در نظر گرفته است پاسخی است به یک نیاز عمیق روحی و فرصتی طلایی است برای روی‌آوردن به خود و خدا.
captcha