حجتالاسلام عباس دهقان، استاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، گفت: درشرایط دشواری که میرفت شیعه نابود شود، یعنی اسلام راستین به رنگ خلفا درآید و بهصورت اسلام بنیامیه یا بنیعباس خودنمایی کند، امام صادق(ع) به احیاء و بازسازی معارف اسلامی پرداخت و مکتب علمی عظیمی به وجود آمد که نتیجه آن چهار هزار شاگرد متخصص همانند «هشام و محمد بن مسلم و ...» در رشتههای گوناگون علوم بودند.
وی افزود: هر یک از شاگردان امام صادق(ع) از طرفی خود بازگو کننده منطق امام(ع) که همان منطق اسلام است بودند و پاسدار میراث دینی و علمی و نگهدارنده تشیع راستین و از طرف دیگر امام(ع) مدافع و مانع نفوذ افکار ضداسلامی و ویرانگر در بین مسلمانان بودند.
حجتالاسلام دهقان اظهار کرد: تأسیس چنین مکتب فکری و نوسازی و احیاگری تعلیمات اسلامی موجب شد که امام صادق(ع) بهعنوان رئیس مذهب جعفری(تشیع) مشهور شوند.
وی گفت: عصر امام(ع) عصر جنبش فرهنگی و فکری و برخورد فرق و مذاهب گوناگون بود و پس از زمان رسول خدا(ص) دیگر چنین فرصتی پیش نیامده بود تا معارف اصیل اسلامی ترویج گردد به ویژه که قانون منع حدیث و فشار حکام اموی باعث تشدید این وضع بود.
حجتالاسلام دهقان گفت: دوران امامت امام صادق(ع) دوران علم، فقاهت، کلام و مناظره بود.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: امام(ع) از فرصتهای بسیاری برای دفاع از دین و حقانیت تشیع و نشر معارف صحیح اسلام استفاده میبرد و مناظرات زیادی نیز در همین موضوعات بین ایشان و سران فرقههای گوناگون انجام گرفت که طی آنها با استدلالهای متین و استوار، پوچی عقاید آنها و برتری اسلام ثابت میشد.
وی گفت: در زمان امام صادق(ع) بدعتگذاران و منحرفین، فراوان بودند و این موقعیت اقتضاء میکرد که امام(ع) با دانش خود از گمراهیها و کجرویها و انحرافات جامعه جلوگیری کند و حقایق را روشن و منتشر سازد.
حجتالاسلام دهقان تصریح کرد: امروز باید با تأسی از آموزههای این مکتب در برابر دشمنان هوشیار باشیم چراکه دشمن خیر دنیای اسلام را نمیخواهد.