به گزارش ایکنا از کرمانشاه، اکران فیلم آپاراتچی «به همراه نشست سینما کتاب» صبح امروز ۳۰ اردیبهشتماه در کتابخانه عمومی امیرکبیر با حضور علاقهمندان به سینما کتاب برگزار شد و تحلیل فیلم توسط رضا کریمی، معاون ادارهکل کتابخانههای عمومی کرمانشاه و علی رضایی، مدیر سینما جوان استان انجام گرفت.
رضا کریمی، معاون ادارهکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه درخصوص فیلم آپاراتچی، گفت: در این فیلم چند موضوع محوری مثل عشق به سینما، سینمای مردمی، توجه به ارزشها و بدبینی بخشی از نسل قدیم مذهبی با سینما وجود دارد.
وی افزود: این فیلم تلاش برای حرکت میان سینمای روشنفکری امثال پاراجانف و تارکوفسکی با سینمای فیلمفارسی است.
کریمی تصریح کرد: برخلاف دهه شصت، آمارها نشان میدهد پرفروشترین فیلمها هنوز هم صدای همه مردم نیست و اکثریت مردم سینما نمیروند پس روش اکرانهای محلی جشنواره عمار جبران اکثریت باقیمانده و توجه به عموم مردم است که امثال جلیل طائفی (شخصیت فیلم و کتاب آپاراتچی) در اوائل انقلاب به صورت خودجوش انجام میدادند.
کریمی اظهار کرد: این فیلم به صورت تمامقد ترویج سینمای مردمی است، اما مردمیبودن به معنای سینمای غیرحرفهای نیست و یک اثر هنری میتواند هم فاخر باشد و هم محبوب پس بهتر بود طوری قصه تعریف میشد که این تصور القا نشود که مردمی بودن به معنی پیشپاافتادگی است.
وی یادآور شد: فیلم با کتاب تطابق زیادی دارد ولی تفاوتهایی جدی هم به چشم میخورد؛ مثلاً بخشهای دوبله در تهران یا فشنگ چموش در فیلم نیامده و نیز نحوه آشنایی با سوژه قاضی نوری تغییر اساسی کرده است. از همه مهمتر، مخالفت پدر با سینما در کتاب آپاراتچی نیست و ابتکار فیلمنامهنویس است.
معاون ادارهکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه تصریح کرد: سوژه فیلمنامه گرچه جذاب و خندهدار است، اما نویسنده چالشهای پشتصحنه سینما را ساده گرفته مثلاً زیادهروی بازیگر فیلم «نوری در تاریکی» میتوانست سوژه جدیدی باشد که بدبینی پدر به سینما را تقویت کرده و پیچیدگیهای اخلاقی سینما را بیشتر نشان دهد ولی صرفاً به سکانسی خندهدار اکتفا شد.
وی در پایان یادآور شد: تیم سازنده حرفهای هستند، نویسنده متن خوبی نوشته و آهنگساز با تم انیو موریکونه موزیک توامان طنز و جدی مناسبی ساخته است و طنز فیلم فرم هماهنگ و همخوان با سیر تلاشهای یک فیلمساز آماتور است هر چند صحنهها همیشه خندهدار نیستند و البته رقابت با فیلمهای طعنهزن یا مبتذل و سریالهایی که با تکرار ذهن مخاطب را مستعد خنده میکنند، سخت است.