به گزارش ایکنا از کرمانشاه، در آستانه پنجم مردادماه، سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد نشست تخصصی نقش و جایگاه راهبردی کرمانشاه در عملیاتهای دفاع مقدس با همکاری کنگره ملی شهدای استان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و بسیج سازمان جهاددانشگاهی روز گذشته در محل سالن جلسات نوروزنژاد سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست سردار حسن فشی، از فرماندهان و سرداران هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: در عملیات مرصاد طومار منافقان سرسپرده غرب و آمریکا در هم پیچیده شد و امید کوردلان برای سیطره به ایران به یأس و ناامیدی مبدل گشت.
وی با بیان اینکه در ۳۱ تیرماه سال ۶۷ منافیقن طرحی را در دستور کار قرار داده بودند با زمانبندی ۲۴ ساعته برای تصرف ایران و حتی فرمانداران و استانداران را از بین خودشان هم انتخاب کرده بودند، افزود: صد البته زهی خیال باطل چرا که رزمندگان در کنار نیروهای مردمی توانستند عملیات پیروزمندانه را رقم بزنند درست در زمانی که کارشناسان نظامی و سیاسی ایران سرگرم پذیرش و بررسی قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد بودند.
سردار فشی تصریح کرد: عراق در این حمله بیشترین پشتیبانی لجستیکی و هوایی را از منافقان داشت و با هجوم و آتش سنگین در منطقه سرپلذهاب و صالحآباد این مناطق را به تصرف در آورده و راه ورود منافقین به خاک ایران را هموار کردند.
این فرمانده هشت سال دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش نیروی مردمی در پیروزی در این عملیات، گفت: منافقین با حمایت ارتش عراق از طریق هجوم سنگین هوایی و زمینی از راه سرپلذهاب و هلیبرد از جنوب گردنه پاتاق به طرف شهر کرندغرب پیشروی کردند و نیروهای بعثی شهر کرند غرب را اشغال و سپس به شهر اسلامآبادغرب حرکت کردند و تا تنگه «چهارزبر» پیش آمدند، اما خبر رسیدن هجوم ارتش عراق و منافقین به خاک ایران به شهرهای سراسر کشور، خیل عظیمی از نیروهای مردمی را روانه این منطقه کرد تا همین بسیج مردمی در کنار رزمندگان منجر به پیروزی بزرگ مرصاد در این منطقه شوند به گونهای که من معتقدم یکی از عوامل مهم پیروزی عملیات مرصاد «مردم» بودند.
سردار علیاصغر رئوفی، از دیگر فرماندهان و سرداران هشت سال دفاع مقدس در ادامه اظهار کرد: هنوز حملات ارتش عراق در جنوب کشور قطع نشده بود که با حمله وحشیانه منافقین به غرب کشور بخشی از رزمندگان حاضر در جبهههای جنوب برای شرکت در عملیات مرصاد به غرب کشور اعزام شدند تا در کنار بسیج نیروهای مردمی به سرکوب ارتش عراق و منافقان بپردازند.
وی یادآور شد: عملیات مرصاد در پنجم مردادماه سال ۶۷ برای مبارزه با منافقین کوردل در منطقه اسلام آبادغرب و تنگه چهارزیر در استان کرمانشاه آغاز شد.
سردار رئوفی تصریح کرد: نیروهای دشمن با بهترین امکانات و تجهیزات سازماندهی شده به عرصه آمده بودند تا بتوانند ظرف مدت ۳۳ ساعت تهران را تصرف کنند و به خیال باطلشان قصد حرکت به سمت تهران را داشتند ولی رزمندگان اعم از نیروهای سپاه، هوانیروز، ارتش، بسیج مردمی و عشایر منطقه در ۳۴ کلیومتری کرمانشاه راه را بر ستون منافقین بستند و مانع از پیشروی آنها شدند و ادوات سنگین زرهی بسیاری از منافقین را به آتش کشیدند و بیش از دو هزار و ۵۰۰ منافق به هلاکت رسیدند و رؤیای پیشروی آنان به پایان رسید.
سردار سیدرضا موسوی، از فرماندهان و سرداران دفاع مقدس در این نشست با یادآوری نام و یاد شهدای هشت سال دفاع مقدس افزود: واکنش به تهاجم ارتش منافقین در عملیات مرصاد آخرین عملیات دفاعی ایران در جریان جنگ تحمیلی هشتساله ایران بود.
وی افزود: این عملیات با همدلی و همکاری گسترده سپاه پاسداران، ارتش و مردم منطقه غرب کشور به نتیجه رسید.
سردار موسوی تصریح کرد: روزی که منافقین حرکت خود را از عراق به سمت ایران آغاز کردند هواپیماهای ارتش بعث از بالا شروع به ایجاد فضای رعب و وحشت کردند و از زمین نیز تمام امکانات یک جنگ تمام عیار را در اختیار منافقین قرار داده بودند.
از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: منافقین در جریان عملیات مرصاد به هیچ کس رحم نکردند و فرمان امام راحل مبنی بر تشکیل بسیج عمومی نقشه دشمن برای ضربه زدن به انقلاب را نقش بر آب کرد.
وی در پایان با تأکید بر یادآوری خاطرات هشت سال دفاع مقدس برای نسل جوان گفت: امروز نیازمند آشنایی نسل جوان با جریانات دفاع مقدس هستیم. جوانانمان باید با نقشههای دشمن برای برهم زدن آرامش کشور و دلایل آن آشنا باشند و این وظیفهای است که برعهده داریم.
انتهای پیام