به گزارش ایکنا از کرمانشاه، نشست تخصصی بررسی مشکلات مؤسسات قرآن و راههای گسترش فعالیتهای قرآنی در استان کرمانشاه عصر گذشته، ۳۰ مهرماه در دفتر ریاست مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه با حضور محسن کرمیان، رئیس گروه قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، احسان ملکیان و مریم محبی از کارشناسان دفتر گروه قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست محسن کرمیان، رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با تقدیر از خبرگزاری ایکنا بهعنوان رسانهای اثرگذار در مطرح کردن مشکلات عرصه قرآنی در کشور اظهار کرد: امید است مسائل و نکاتی که در این نشست مطرح میشوند، مثمر ثمر واقع شود. اگر بخواهیم به مشکلات قرآنی در سطح استان کرمانشاه بپردازیم شاید در این مجال نگنجد که به ذکر چند از هزاران بسنده میکنیم.
وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۵ که فعالیتم را در دفتر قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کردم بحث «اتحادیه قرآنی» یکی از مشکلاتی است که مؤسسات قرآن ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی استان را درگیر خود کرده و متأسفانه بر سر مسائل ناچیز و اختلافات میان اعضا منحل و منجر به وارد شدن بدترین ضربات به مؤسسات شد که نتیجه آن را در سامانه «حمد» که سامانهای برای ثبت فعالیتهای مؤسسات قرآنی است، میبینیم.
این مسئول با اشاره به آماری از تعداد مؤسسات فعال استان کرمانشاه گفت: امروز از ۱۵۰ مؤسسه قرآنی نهادهای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی استان تنها ۵۰ مؤسسه فعال هستند و اگر بخواهیم به آماری از مؤسسات اداره ارشاد اشاره کنیم از ۶۳ مؤسسه تنها ۲۴ مؤسسه قرآنی در حد معمول مشغول به کار هستند که این آمار نشاندهنده وضعیت مؤسسات قرآن استان است.
وی به بحث «سامانه حمد» و بیمه مدیران، مربیان و فعالان قرآنی اشاره کرد و افزود: بیش از ۵۵ درصد از بیمه فعالان قرآنی تحت پوشش سامانه حمد انجام میشود که در این موضوع ما در استان کرمانشاه کارشناس جداگانهای داریم که انصافاً آقای ملکیان در این بحث خبره هستند و هیچ استانی در کشور در این خصوص کارشناس مختص ندارد.
کرمیان با اشاره به موازیکاری در زمینه انجام فعالیتهای قرآنی گفت: ببینید این نشست به مشکلات مباحث قرآنی میپردازد که در بالا به نقطه قوتی اشاره شد که خود یک مشکل است، چراکه در این خصوص دستگاههای همسو دخالت میکنند که در آینده این امر نیز خود به مشکلی تبدیل میشود که شاید بحث بیمهای فعالان قرآنی را تحتتأثیر قرار دهد که جای بحث مفصلی دارد.
رئیس گروه قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه ادامه داد: در استان کرمانشاه سه دستگاه قرآنی (اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی) همکاری خوبی دارند، اما در بحثهای بودجهای و حمایتی از عملکرد خوبی برخوردار نیستیم که دغدغهای بزرگ در عرصه فعالیتهای قرآنی استان کرمانشاه است و معتقدم حل شدن این معضل نیازمند وفاق بین دستگاههاست.
کرمیان به نمایشگاه قرآنی استان و نحوه برگزار شدن آن نیز اشاره کرد و گفت: امسال در ایام ماه مبارک رمضان دفتر قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی توانست یکی از بهترین نمایشگاههای قرآنی استان را برگزار کند که در سطح کشور عملکرد خوبی داشت، اما در نحوه برگزار شدن نمایشگاه مشکلاتی داشتیم که جا دارد در این نشست تخصصی به آن اشاره کنیم، چراکه یک دستگاه در بحث مالی با ما همراه نبود و دفتر قرآن و عترت نیز بودجهای درخور برگزاری این نمایشگاه در دست نداشت.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی «بشری» افزود: امروز طرح بشری نه ملی بلکه بینالمللی است و در کشورهای هند، مالزی و اندونزی در حال برگزاری است، اما این دغدغه نیست که برای اجرای آن در استان کرمانشاه بودجهای تعریف نشده آیا آموزش ۳۵۰ قرآنآموز در سطح بسیار عالی با دست خالی قابل تقدیر نیست.
کرمیان با اشاره به برگزاری آزمونهای سراسری قرآن و عترت در کرمانشاه بیان کرد: این استان همواره در ردیف سه استان برتر در کیفیت و نحوه برگزاری این آزمونها قرار داشته که مایه افتخار است؛ همچنین این استان در بحث تعداد آزموندهنده با استانهای پرجمعیت در یک تراز قرار دارد یعنی استان کرمانشاه با دو میلیون جمعیت با ۱۹ هزار آزموندهنده با استانهایی با جمعیت ۱۷ میلیون نفری و ۲۴ هزار نفر آزموندهنده به لحاظ تعداد در یک سطح قرار دارد.
وی با بیان اینکه قرآن فصلالخطاب ماست، ادامه داد: در بحث برگزاری طرح بشری در دو شهرستان استان کرمانشاه بودجه نداریم. قرآن مهجور است و این حقیقتی انکارناپذیر است که فعالان این عرصه مظلوم واقع شدهاند.
کرمیان افزود: از قرآن و حوزه قرآنی حمایت نمیشود و گواه آن قانون برنامه هفتم توسعه کشور است که در ۵۰۰ صفحه نگاشته شده و در این صفحات تنها به یک مورد قرآنی اشاره شده که خود جای بحث کارشناسی دارد همچنین در این قانون برای بودجه قرآنی تنها یک درصد از کل بودجه در نظر گرفته شده است که مطمئن هستیم حتی نیم درصد از آن محقق نخواهد شد.
وی با اشاره به برخی دغدغهها و مشکلات در عرصههای قرآنی به چرایی حذف معاونت قرآن و عترت در وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: موضوعی که به آن اشاره شد یکی از مشکلات در عرصه قرآنی و شاید مهمترین آنهاست، چراکه با بودجههای قرآنی گره خورده و اگر امروز بودجه شورای توسعه قرآن قطع شده به آن دلیل است که دیگر معاونت نیستیم.
این مسئول با اشاره به اینکه باید مدیران برای جذب بودجه تلاش کنند، گفت: برای ۱۴ شهرستان استان کرمانشاه در بحث امر به معروف و نهی از منکر و نماز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجهای زیر ۱۰۰ میلیون در نظر گرفته شده، قضاوت کنید اگر بخواهیم تنها یک همایش و گردهمایی در بحث امر به معروف و نهی از منکر برگزار کنیم آیا این بودجه کفاف میدهد.
رئیس گروه قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه بیان کرد: این استان با داشتن چهرهها و اساتید برجسته قرآنی این پتانسیل را دارد که پایتخت قرآنی کشور باشد که باید برای تحقق این خواسته از امروز تلاش کنیم.
احسان ملکیان، کارشناس دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه نیز در ادامه به برخی از دغدغههای خود بهعنوان یک کارشناس قرآنی اشاره کرد و گفت: موضوعی که همیشه ذهنم را درگیر خود میکند درخصوص صدور مجوزها و موازیکاری در این زمینه است که با دستگاههای مرتبط داریم.
وی با اشاره به اینکه امروز ما متولی بیمه فعالان قرآنی هستیم و چیزی حدود ۵۵ درصد از این بیمه در استان کرمانشاه بر عهده اداره ارشاد است، افزود: مؤسساتی که توسط ما بیمه میشوند ثبت مؤسسه خود را در دستگاه دیگری انجام دادهاند که این معضلی بزرگ است. آیا نباید هر دستگاهی که مجوز مؤسسه قرآنی صادر میکند و آن مؤسسه را در آمار زیرمجموعه خود میداند خود نیز به ارائه خدماتی مثل بیمه برای او بپردازد؟
ملکیان تصریح کرد: در بحث صدور مجوز مؤسسات نباید موازیکاری داشته باشیم و معتقدم باید یک دستگاه در این خصوص تصمیم بگیرد.
در پایان مریم محبی، مسئول سامانه نماز و امر به معروف و نهی از منکر دفتر قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه اظهار کرد: در بحث نماز در ادارات مشکلاتی داریم از حضور کمرنگ مدیران در نماز جماعت گرفته تا جانمایی نمازخانهها حتی در دستگاههای فرهنگی.
وی تصریح کرد: در ادارات، دانشگاهها و مدارس نمازخانهها در مکانهای مناسبی قرار ندارند که حتی برای کارکنان و افرادی که کمتوان هستند و میخواهند برای نماز جماعت در آن مکان حاضر شوند، مشکلاتی ایجاد میکند. در این عرصه آنچه که دیده میشود باید بیان کنیم، باشد که به رفع مشکلات بینجامد.
انتهای پیام