به گزارش ایکنا از کرمانشاه، دومین ژورنال کلاب مدرسه زمستانه اخلاق حرفهای و سلامت معنوی از سوی کارگروه اخلاق، سلامت معنوی و تعهد حرفهای مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، پیش از ظهر امروز، ۱۷ دیماه با موضوع کرامت بیماران در محیطهای حاد بیمارستانی چالشبرانگیز برگزار شد.
فاطمه حدادیان، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری با بیان اینکه موضوعات مطرح شده در این کارگاه یک مرور سیستماتیک از مقالات منتشر شده در خصوص کرامت گزارش شده توسط بیمار و مراقبت محترمانه در طول بستری در بیمارستان حاد است، اظهار کرد: کرامت برای بیماران بستری در بیمارستان یک دغدغه اصلی است و برای رفاه آنها مهم است. حفظ کرامت بیماران در محیطهای حاد بیمارستانی چالشبرانگیز است، زیرا کرامت یک مفهوم پویاست که تحتتأثیر ترکیبی از عوامل جمعیتی، سازمانی و مرتبط با متخصصان مراقبتهای بهداشتی (HCP) قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه پرستاران موظف به رعایت کرامت بیماران خود و رفتار محترمانه با آنها هستند، افزود: کرامت از دو منظر توصیف میشود، کرامت ذاتی که بهعنوان ارزش ذاتی تعریف میشود که به دلیل عقلانیت و توانایی عمل بهعنوان عامل اخلاقی به همه انسانها داده میشود و کرامت اکتسابی که بهعنوان حس ارزشی که تحتتأثیر تعامل فرد با دیگران در جامعه است، تعریف میشود.
حدادیان در ادامه با بیان اینکه براساس کرامت انسانی در محیطهای درمانی وظایفی برای اعضای مشغول به خدمت در این محیطها تعریف شده است، گفت: یکی از این وظایف مراقبت محترمانه است که مراقبتی براساس حمایت از ارزش فردی بیمار است که آن را ارتقا داده و تضعیف نمیکند و شامل تصمیمگیری مشترک، حفظ حریم خصوصی و استقلال بیمار است که بر این مبنا با بیماران طوری رفتار میشود که انتظار میرود با آنها رفتار شود.
وی افزود: این بررسی سیستماتیک شواهد کمی در مورد سطوح کرامت در طول بستری در بیمارستان حاد را خلاصه میکند و موانع و تسهیلکنندههای مراقبت محترمانه و رابطه بین کرامت و سایر عوامل را بررسی میکند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته، شواهد تجربی فزایندهای در مورد کرامت یا مراقبت محترمانه بیماران بستری در محیطهای حاد و گروههای مختلف جمعیتی وجود داشته است، بیان کرد: اکثر مطالعات مربوط به کرامت یا مراقبت محترمانه بیماران در میان بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته یا نیازهای مراقبت تسکینی انجام شده است؛ همچنین مطالعات دیگری نیز در میان سالمندان بستری در بیمارستان و بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام شده است و اکثر این مطالعات با استفاده از طرحهای کیفی با سطح بالایی از عینیت و محدودیتهایی در تعمیمپذیری انجام شده و این مطالعات نشان داده است که بیماران بستری در محیطهای مراقبتهای حاد اغلب احساس آسیبپذیری میکنند، چراکه فاقد حریم خصوصی و استقلال هستند و ممکن است از دست دادن کرامت را تجربه کنند.
وی ادامه داد: در این زمینه محققان شواهد موجود در مورد کرامت یا مراقبت محترمانه بیماران را برای راهنمایی بهبود مراقبت و اطلاعرسانی به سیاستهای مراقبتهای بهداشتی ترکیب کردهاند و اکثر این بررسیها با استفاده از طرحهای بررسی روایی یا یکپارچه انجام شده است این مطالعات موانع متعددی را برای کرامت یا مراقبت محترمانه از جمله ارتباط ضعیف بین HCP و بیمار، کمبود حریم خصوصی، تنش بین ارزشهای حرفهای و خواستههای سازمانی، عدم مشارکت در تصمیمگیریهای مراقبت و داشتن اختلال شناختی را خلاصه کردهاند.
حدادیان تصریح کرد: آنها همچنین تسهیلکنندههایی را برای کرامت یا مراقبت محترمانه از جمله مراقبت محترمانه و همدلانه، مشارکت بیمار در تصمیمگیریهای مراقبت و استقلال بیمار شناسایی کردهاند. دو بررسی سیستماتیک برای خلاصه کردن شواهد مربوط به اثربخشی کرامت درمانی (یک روان درمانی مختصر طراحی شده برای تقویت ارزش خود) در میان بیماران سرطانی تحت مراقبت تسکینی انجام شده است. این بررسیها نشان داد که کرامت درمانی در بهبود کرامت تأثیر قابل توجهی دارد. همچنین مشخص شد که کرامت درمانی در بهبود افسردگی و اضطراب مؤثر است.
وی در پایان گفت: اقداماتی که با هدف کاهش رنج، تقویت استقلال عملکردی و رفع نیازهای روانی اجتماعی بیماران انجام میشود میتواند برای ارتقای کرامت لحاظ شود.
انتهای پیام