کد خبر: 4283731
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۹
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه خواستار شد

استان کرمانشاه در سرخط اعتبارات فرهنگی قرار گیرد

مظفر تیموری با اشاره به جایگاه ارزشمند استان کرمانشاه در مباحث فرهنگی گفت: این استان باید در سرخط اعتبارات قرار گیرد و در این خصوص قول‌هایی داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد. 

مظفر تیموری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه

به گزارش ایکنا از کرمانشاه، مظفر تیموری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه، سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ماه در نشست صمیمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان اظهار کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری، کرمانشاه سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی، نماد وحدت میان اقوام و مذاهب متعددی است که در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و چهره زیبای این استان را همین اقوام خوب کرده‌‍‌اند و دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های متعدد و بالایی هستند.

وی با اشاره به اینکه در این استان ما هنرمندان فرهیخته‌ای در تمامی زمینه‌ها داریم که در سطح مختلف کشور حرف برای گفتن دارند، افزود: این استان با توجه به اینکه دروازه عتبات عالیات است می‌تواند قطب هنر‌های نمایشی و آیینی در کشور باشد؛ در بحث شعر و طنز نیز این‌گونه است با این حال استان کرمانشاه تنها استانی است که در کشور برنامه ملی مستمر و بین‌المللی ندارد که باید توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مدنظر قرار گیرد. در بحث جشنواره ملی مرصاد نیز از طرف وزارت مطبوع قول‌هایی داده شده تا در سرخط اعتباری قرار گیرد که امیدوارم مورد توجه باشد.

مهرداد مرادی، نوسینده و فعال فرهنگی کرمانشاه در ادامه این برنامه با اشاره به مشکلات این عرصه اظهار کرد: در این استان ما در حوزه کتاب حرفه‌ای کار نمی‌کنیم، به‌طور نمونه نویسنده‌ای نداریم که از محل چاپ کتاب خود امرار معاش کند و در این خصوص و برای رفع مشکلات بار‌ها صحبت کردیم.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود تا کارگروهی در رابطه با موضوع یاد شده تشکیل شود؛ البته در این زمینه نیاز است تا گزارشی ارائه شود تا میزان پیشرفت کار در زمینه حل مشکلات مشخص باشد.

غلامرضا نوری‌اعلا از پیشکسوتان رسانه در استان کرمانشاه نیز در این نشست به نمایندگی از فعالان این حوزه گفت: روزگاری مجله کیهان بچه‌ها روی شخصیت کودک تأثیر داشت آیا این سؤال پیش نیامده چرا امروز این‌طور نیست.

وی بیان کرد: برای من به‌عنوان مدیرمسئول رسانه مایه شرمندگی است در خصوص یارانه، کاغذ و... حرف بزنم، اما با تأسف باید گفت یارانه نشریه من که از نظر کیفی و کمی در سطح قابل قبولی است به نصف کاهش یافته و باید پرسید چه شده یارانه این روزنامه از همه کمتر است.

نوری‌اعلا با اشاره به اینکه انحصار تخصیص یارانه‌ها امروز تبدیل به رانت شده است، گفت: اگر یارانه و بودجه‌ای نیست، باید در مورد همه باشد نه فقط برای عده‌ای خاص.

این فعال رسانه‌ای با ابراز تأسف از وضعیت رسانه در استان اظهار کرد: رقم یارانه مطبوعات در برابر اعتبارات دیگر عددی نیست و حتی بسیار کمتر است. اگر نتوانیم از این اعتبارات محافظت کنیم که در دست اهلش بیفتد، پس باید چه کنیم.

محمدرضا درند، مدیر انجمن هنر‌های نمایشی استان کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه هیچ بودجه‌ای در زمینه هنر‌های نمایشی کرمانشاه ندارند، گفت: باید به استان‌ها نگاه ویژه داشته باشید و تنها توجه‌ها نباید به مرکز باشد، چراکه این استان‌ها هستند که تهران را تغذیه می‌کنند.

وی افزود: امروز کرمانشاه نیازمند توجه است و ما در استان رشد زیرساختی داشته‌ایم که کافی نیست و می‌طلبد تا در بحث توسعه زیرساخت‌ها روبه جلو حرکت کنیم.

درند به بحث بازسازی سالن‌های تئاتر در استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: نیازمند نگاه ویژه در بحث اعتبار به استان هستیم و در بحث تشکیل شورای عالی هنر در استان‌ها و کرمانشاه نیز باید تلاش بیشتری انجام شود.

این پیشکسوت عرصه هنر استان بر لزوم حمایت از «جشنواره مرصاد» نیز تأکید کرد و افزود: برخلاف کل کشور در حوزه هنر‌های آیینی و سنتی در کرمانشاه جشنواره نداریم که ضروری است این جشنواره برای استان لحاظ شود.

سمیرا عظیمی‌مرام نیز به نمایندگی از حوزه انتشارات کرمانشاه، گفت: امیدواریم تا جشنواره ملی «شعر محبت» به استان کرمانشاه سپرده شود.

وی اظهار کرد: نویسندگان خوبی در سطح استان مشغول به فعالیت در این عرصه ارزشمند هستند و این توقع وجود دارد این عزیزان بتوانند کتاب‌هایشان را در استان به چاپ برسانند.

عظیمی‌مرام به بررسی و صدور مجوز کتاب کردی اشاره کرد و گفت: در بحث کتب به زبان کردی مجوز‌ها دیر صادر می‌شود و دلیل آن نبود کارشناس است که در این رابطه در بحث بررسی کتب کردی می‌توانیم، کمک کنیم.

انتهای پیام
captcha