به گزارش ایکنا از کرمانشاه، حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله غفوری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، ششم خردادماه با حضور در پیشنشست همایش بینالمللی الگوی حکمرانی شهید رئیسی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور و تبیین اهمیت حکمرانی اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی که برپا شد، براساس نظریه حکمرانی امام خمینی(ره) بود؛ نظریهای که مبتنی بر ولایت فقیه بنا شده و حضرت امام آن را در دوران تبعید در نجف و در قالب دروس خارج خود، تبیین کرده بودند. مباحث کتاب «ولایت فقیه» که اکنون نیز در دسترس است، حاوی دیدگاههای ایشان در زمانی است که هنوز نشانهای از سرنگونی رژیم ستمشاهی و تأسیس نظام اسلامی دیده نمیشد.
وی هنر شهید رئیسی را در احیای همان حاکمیت خالص و اصیل برآمده مبانی اسلامی دانست و افزود: نمونهای از این نوع حکمرانی را در عهدنامه حضرت امیر(ع) به مالک اشتر میبینیم. خود من، بارها در طول این یک سال گذشته، هنگام مرور این عهدنامه، جمله به جمله یاد شهید آیتالله رئیسی میافتادم.
امام جمعه کرمانشاه با مروری بر سیره حکمرانی شهید آیتالله رئیسی گفت: حکمرانی بر پایه اسلام ناب، اسلام مترقی و براساس سیره حضرت امیر(ع) و نیز مبتنی بر نظریه ولایت فقیه، در این دوران سلطه مادیگرایی و سرمایهداری، کار بسیار بزرگی است. اینکه کسی با اخلاص کامل به این مبانی معتقد باشد و بکوشد آن را در همه شئون حکمرانی پیاده کند، کاری مهم است و این یکی از بزرگترین توفیقات شهید رئیسی بود.
غفوری با اشاره به اینکه ویژگیهای اخلاقی و معنوی شهید رئیسی بسیار شایسته و درسآموز است، بیان کرد: حسن خلق، رفتار متواضعانه و معنویات والای ایشان، شایسته است که در قالب دروس اخلاقی در حوزههای علمیه و حتی برای مدیران کشور بهطور جدی مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار کرد: شهید رئیسی با تمام وجود معتقد بود که اسلام نسخه حیاتبخش بشر است؛ از زمان نزول قرآن و بعثت پیامبر گرامی اسلام(ص) تا روز قیامت. این باور عمیق و خالصانه، بنیان حرکت ایشان در برنامهریزی، هدفگذاری و اجرای سیاستها بود.
غفوری مشارکت مردم را رکن اساسی در نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: الگویی که میخواهد براساس اسلام جامعه را اداره کند، باید با مشارکت مردم باشد؛ از انتخاب خبرگان و مجلس گرفته تا رئیسجمهور و شوراهای اسلامی. در همه این ارکان، مردم نقش دارند.
نماینده ولی فقیه در کرمانشاه با اشاره به مشروعیت نظام اسلامی اظهار کرد: فقیه جامعالشرایط، براساس ادله عقلی و نقلی، در عصر غیبت کبری عهدهدار اداره جامعه است و باید در اجرای این مسئولیت، از مشارکت و رأی مردم بهرهمند باشد.
وی ایمان شهید رئیسی به این مبانی را یک نقطه قوت برشمرد و بیان کرد: ایشان در حالی وارد مسئولیت شد که کشور با انبوهی از مشکلات روبهرو بود؛ اما با اعتقاد کامل به ارزشهای اسلامی، تلاش کرد هم جامعه را با نشاط اداره کند، هم نواقص گذشته را جبران کند و هم نسل جوان را وارد میدان مدیریت کند؛ همانگونه که در ابتدای انقلاب نیز چنین رویکردی وجود داشت.
غفوری بر لزوم پایبندی به ارزشها و تبعیت از ولایت فقیه تأکید کرد و گفت: تکیه بر صراط مستقیم، ولایتپذیری، همراهی با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، مشارکت مردم در حکمرانی، ساخت کشور با تکیه بر توان داخلی، ارتباط مؤثر با جهان و حاکمیت عدالت، عناصر اصلی برنامه حکمرانی شهید رئیسی را تشکیل میدادند.
امام جمعه کرمانشاه ضمن اشاره به برخی تحولات گذشته و بیعدالتیهایی که در دورههایی از توسعه رخ داد، بیان کرد: شهید رئیسی هیچگاه عدالت را فدای توسعه نکرد. او معتقد بود که اداره کشور باید براساس روحیه جهادی، ایثار، فداکاری و مدیریتی باشد که در اوج تلاش، خستگی را هم خسته کند. رهبر معظم انقلاب، نیز این شیوه را الگویی ماندگار برای مدیریت اجرایی کشور دانستهاند.
انتهای پیام