حجتالاسلام والمسلمین حجتالله سروری، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه در گفتوگو با ایکنا از کرمانشاه با بیان اینکه تحول فرهنگی دغدغه اصلی امام خمینی(ره) بود، اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(ره) در اندیشه و تفکرشان اهتمام خاصی به مقوله فرهنگ داشتند. اصلاً اساس قیام ایشان یک حرکت فرهنگی بود و ایشان به لزوم تغییر و تحول از فرهنگ استعماری و وابسته رژیم پهلوی به یک فرهنگ اسلام ناب محمدی تأکید بسیار داشتند.
وی افزود: امام خمینی(ره) فرهنگ را عامل ساخته شدن ملتها میدانند؛ به نظر ایشان فرهنگ بالاترین عنصر جامعهساز است، هویت و موجودیت جامعه را تشکیل میدهد؛ علیرغم قدرت داشتن بعدهای سیاسی، نظامی، اقتصادی و ... اگر فرهنگ جامعه دچار انحراف شود جامعه مستهلک و نابود میشود.
حجتالاسلام سروری تصریح کرد: بدون استقلال فرهنگی، استقلال نظامی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی امکان ندارد. فرهنگ مبدأ همه خوشبختیها و بدبختیها است و موجب استقلال جامعه میشود. امام(ره) به قدری برای فرهنگ نقش کلیدی قائل هستند که میفرمایند حتی اگر تمام ملت، سازمانها و نهادها هم سالم باشند، اما انحرافی در فرهنگ جامعه به وجود آید، دیری نخواهد گذشت که در کل جامعه انحراف به وجود خواهد آمد و نسلهای آینده را نیز به انحراف خواهد کشاند. از این جمله به جایگاه بسیار مهم فرهنگ در هر جامعه و بالاخص ایران پی میبریم.
حجتالاسلام سروری تصریح کرد: امام(ره) زمانی که سخن از فرهنگ به میان میآورند، هر فرهنگی را مدنظر ندارند و اگرچه فرهنگ از جایگاه ویژهای نزد ایشان برخوردار است، اما این جایگاه به خاطر کارکردی است که فرهنگ میتواند در راستای شناخت بهتر اسلام داشته باشد و در جهت رشد و اعتلای اسلام در زندگی فردی و اجتماعی اهمیت یابد.
وی با یادآوری اینکه برای رسیدن فرهنگ به جایگاه واقعی خود و ایجاد تحول در فرهنگ گذشته، امام(ره) همه مردم اعم از مرد و زن، معلم و استاد، روحانی و مبلغ، دانشآموز و پدر و مادر و نهادها، سازمانها و تشکیلات را سهیم میدانند و به فراخور برای هر یک مسئولیتهایی را برمیشمرند، گفت: از مهمترین بخشهایی که امام (ره) برایشان نقش اساسی قائل هستند مراکز آموزشی اعم از دانشگاه، حوزه و مدارس است، زیرا معتقدند که تا انسانهای صالحی تربیت نشوند نمیتوان به جامعه صالح دست یافت و در نتیجه نمیتوان به استقلال فرهنگی رسید و اگر چنین امری حاصل نشود هرقدر هم که جامعه در عرصههای دیگر قدرتمند باشد، بدون استقلال فکری و فرهنگی دچار شکست خواهد شد.
این مسئول با اشاره به اینکه کانون فرهنگی هنری مساجد در مسیر دغدغههای فرهنگی امامین انقلاب حرکت میکند، اظهار کرد: تربیت نیروهای باایمان متعهد، مسئولیتپذیر وکارآمد رسالت اصلی کانونهای مساجد است. توسعه عدالت فرهنگی، باید مورد توجه متولیان فرهنگی و نهادهای دولتی قرار بگیرد.
وی در تشریح ویژه برنامههای گرامیداشت سالروز ارتحال امام(ره) اجرایی توسط کانونهای مساجد استان کرمانشاه به برگزاری نشست تخصصی ابعاد منظومه فکری امام(ره) در جهاد دانشگاهی با محوریت مدیر کانون مساجد، معرفی کتاب زندگی به سبک آفتاب (سبک زندگی امام) در صداوسیمای استان کرمانشاه، سخنرانی مدیر کانونهای فرهنگی وهنری در مساجد در سپاه وسایر ارگانها، آماده کردن فضای مسجد به مناسبت ایام پیشرو، برگزاری محفل انس با قرآن و ختم صلوات، شرکت اعضای کانون در مسابقه کتابخوانی ستاد (زنـدگی به سبک آفتاب)، برگزاری نشستهای بصیرتافزایی در مورد شخصیت امام خمینی(ره) و برگزاری طرح تلاوت نور اشاره کرد.
حجتالاسلام سروری در پایان یادآور شد: برگزاری جلسات بحث و گفتوگو با موضوع معرفی شخصیت وابعاد وجودی امام راحل، برگزاری مسابقه دلنوشتهای به امام خمینی(ره)، تولید و نشر محتوای خاص این ایام و انتشار در فضای مجازی، معرفی کتاب در خصوص زندگی امام خمینی(ره)، پخش سخنرانیهای امام خمینی(ره) در روزهای ۱۳ الی ۱۵ خرداد و پخش پوستر به سایر ارگانها و هیأت مذهبی توسط مدیرکانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه از دیگر ویژه برنامههای این ایام است.
انتهای پیام