کد خبر: 4287924
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۳

غدیر، نشان‌دهنده پیوند ناگسستنی رسالت و امامت در اسلام است 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کرمانشاه، اهمیت غدیر را در مسئله ولایت دانست و گفت: اهمیت غدیر؛ فراتر از یک واقعه تاریخی، نشان‌دهنده پیوند ناگسستنی میان رسالت و امامت در اسلام است.

غدیر، نشان‌دهنده پیوند ناگسستنی رسالت و امامت در اسلام است 

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله سروری، سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه در گفت‌وگو با ایکنا از کرمانشاه با تبریک فرارسیدن دهه ولایت و امامت بر معرفی غدیر و اهمیت این واقعه مهم و بی‌بدیل تأکید کرد و گفت: این روز نمادی از جانشینی پیامبر اکرم(ص) به امیرالمؤمنین علی(ع) است و اهمیت آن فراتر از یک واقعه تاریخی، نشان‌دهنده پیوند ناگسستنی میان رسالت و امامت در اسلام است.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، اهمیت غدیر را مسئله ولایت می‌دانند و می‌فرمایند: «در این روز ولایت اسلامی تجسم پیدا کرد»؛ ابزار کرد: فضیلت این روز از زبان امام رضا(ع) نیز بسیار برجسته است؛ ایشان فرموده‌اند: «اگر مردم به ارزش واقعی این روز پی می‌بردند، فرشتگان ده بار در روز به آنان مصافحه می‌کردند و شهرت این عید در آسمان‌ها بیشتر از زمین است».

نویسنده کتاب «علی همای رحمت»، دهه ولایت را بهترین فرصت برای تبیین واقعه مهم غدیر و سبک زندگی علوی دانست و گفت: مقام معظم رهبری بر لزوم اهتمام و ترویج نهج البلاغه امیرالمومنین(ع) تأکید دارند.

وی تصریح کرد: واقعاً باید تبیین شود اینکه شخصیتی با عظمت همچون امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) به عنوان جانشین رسول خدا از جانب حضرت حق تعیین شده دارای چه فضایل وویژگی‌های است که دانشمندان ادیان دیگر افتخار می‌کنند که کتب مختلفی بعضاً چند جلدی درباره حضرت می‌نویسند و مجذوب روحیه عدالت‌خواهی ایشان می‌شوند.

حجت‌الاسلام سروری گفت: ابن قندوزی از علما بزرگ اهل سنت در کتاب (ینابیع المودةمی‌گوید: قال رسول الله صلی الله علیه و آله: أقدم أُمتی سلماً و أکثرهم علماً و أصحهم دیناً و أفضلهم یقیناً وأکملهم حلماً وأسمحهم کفاً وأشجعهم قلباً علی، وهو الإمام على أُمتی. رسول خدا (ص) فرمود: علی(ع) پیشتازترین در مسلمان شدن و پر بهره‌ترین در علم و خالص‌ترین در دین و برترین در یقین و کاملترین در بردباری و بخشنده‌ترین و پردل‌ترین امت من است و او امام و پیشوای امت (پس از من) است.

وی با بیان اینکه مولا امیرمومنان علی(ع)، در تقوا، درجهاد برای خدا و دریافت علم و دانش پیشگام بود، تأکید کرد: مولفه‌ها شکل گرفته در وجودش امیرمومنان را باید توجه داشت امیرمومنان؛ بهترین انتخاب و گزینه برای جانشینی پیامبر(ص) از جانب خداوند محسوب می‌شد. رسول اکرم(ص) هنگامی که مکه را ترک می‌کردند، مولای متقیان(ع) را به جای خود به عنوان امین برگزیدند.

نویسنده کتاب «غدیر تجلی نعمت‌های الهی» اضافه کرد: به اعتقاد تمام مورخان شیعه و سنّی، علی بن ابی‌طالب(ع) نخستین کسی بود که به پیامبر(ص) ایمان آورد. شیخ مفید در ارشاد می‌نویسد: «او اولین کسی بود که به خدا و رسولش ایمان آورد و در میان مردان، نخستین مردی بود که پیامبر(ص) او را به اسلام فراخواند و وی اجابت کرد».

حجت‌الاسلام سروری، با تأکید بر اهمیت و جایگاه ویژه امامت در غدیر و پیوند ناگسستنی آن با رسالت، عنوان کرد: رسول خدا(ص) در گفتاری آشکار، نشان پیشتازی در اسلام را به امیرمومنان داد و در این باره چنین فرمود: «یا علیّ أنت أول المسلمین إسلاماً و أول المؤمنین ایماناً؛‌ای علی! تو نخستین مسلمان و اولین مؤمنی». در حدیث دیگری که از ابن عباس نقل شده، رسول خدا فرمود: «علی أوّل من آمن بی و صدّقنی؛ علی نخستین کسی بود که به من ایمان آورد و مرا تصدیق کرد».

این پژوهشگر دینی در ادامه خطبه غدیر را یکی از قوی‌ترین دلایل ولایت امیرالمومنین بعد از پیامبر اسلام دانست و به تشریح برنامه‌های دهه امامت و ولایت و جشن ویژه عید سعید غدیر در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با محوریت طرح ملی قرار همدلی با عنوان «ضیافت غدیر» پرداخت.

وی اعلام کرد: برگزاری نشست تخصصی غدیرشناسی، برگزاری جشن‌های محله محور در فضای پیرامونی مساجد، مشارکت با صدای کرمانشاه در ساخت برنامه ۳۰ قسمتی نمایش رادیویی در خصوص حکمت‌های نهج البلاغه، برگزاری محافل و جلسات نهج‌البلاغه‌خوانی با ارائه تفسیر از خطبه‌ها و حکمت‌های حضرت امیر در کانون‌های مساجد، اجرای گروه‌های سرود کانون‌های مساجد با موضوع ولایت و امامت در جشن‌های این دهه، برپایی ایستگاه‌های صلواتی، برگزاری مسابقات کتابخوانی و خوانش کتاب در حلقه‌های کتابخوانی مساجد، برپایی محافل نورانی انس با قرآن کریم، قرائت خطبه غدیر و برگزاری مسابقه کتابخوانی از آن و همچنین معرفی کتاب‌های شاخص با موضوع غدیر، ولایت و امامت و ابعاد شخصیتی امیرالمومنین(ع) در طرح شنبه‌های کتاب مساجد پیش‌بینی شده است.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کرمانشاه، همچنین از مشارکت فعال و چشمگیر بچه‎‌های مسجد در برپایی غرفه‌های پذیرایی و فرهنگی در جشن کیلومتری غدیر در کرمانشاه خبر داد و گفت: برگزاری مسابقات رنگ آمیزی و نقاشی در رده سنی کودک و نوجوان، احیاء سنت فراموش شده ذبح قربانی و توزیع گوشت گرم میان نیازمندان، اطعام غدیر با محوریت خانواده‌های ایتام و بی‌سرپرست و همچنین برپایی سفره‌های علوی در مساجد، برگزاری برنامه‌های شاد از قبیل راهپیمایی، اردو‌های یک روزه زیارتی و سیاحتی و کوهپیمایی بچه‌های مسجد با طرح مباحث مرتبط با غدیر و ولایت از سوی مربیان، برگزاری پویش رسانه‌ای غدیر با درج هشتک‌های مختص غدیر و اشتراک عکس‌ها و خاطرات بچه‌های مسجد از جشن‌های غدیر سال‌های گذشته با عنوان «غدیر در یک تصویر» و همچنین تولید ویدیو‌های کوتاه با عنوان پویش «غدیر در مسجد ما» با محوریت ساخت ویدیو‌های کوتاه با مضامین غدیر و حال و هوای جشن‌های دهه ولایت برای پخش در پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در قرار همدلی «ضیافت غدیر» برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha