ضعف و غفلت ما از تبیین ضربات کاری به جامعه زده است
کد خبر: 4075491
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۹

ضعف و غفلت ما از تبیین ضربات کاری به جامعه زده است

مسئول نهضت بین‌المللی نهج‌البلاغه‌خوانی با بیان اینکه ضعف و غفلت ما از تبیین، ضربات کاری زیادی به ملت، تاریخ و فرهنگ ما زده است، گفت: دشمن با جنگ رسانه‌ای و شناختی به میدان آمده و ما نیز ناگزیر هستیم در حوزه روشنگری باورها، شناخت‌ها، قرائت‌ها و فهم‌ها عمل کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مهدوی‌ارفع، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مهدوی‌ارفع، استاد حوزه علمیه، شامگاه 11 مردادماه در مراسم عزاداری شب پنجم محرم در مسجد مقدس جمکران با اشاره به اینکه برخی زمانه‌ای که در آن هستند و نوع دشمنی دشمنان را درک نمی‌کنند، اظهار کرد: در این غفلت به ما می‌گویند در تقابل جدی با دشمن پیروز شدید و دشمن از شما مأیوس شده است؛ در حالی که به فرموده قرآن کریم امکان ندارد دشمنان تا ابد دست از شما بردارند.

وی ادامه داد: اصحاب جبهه حق هم باید از هدف، مقصد، آرمان‌ها و ارزش‌های الهی دست بر ندارند؛ امام حسین(ع) در زمانه‌ای بود که بسیاری مشکلات با تبیین حل می‌شد و به همین جهت ایشان سخنرانی‌ها، گفت‌وگوها و مباحثات زیادی داشتند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان‌ها به‌واسطه جهل‌شان با خیر مقابله می‌کنند و اگر برای آنها مسائل را تبیین کنید هدایت می‌شوند، گفت: دشمن کارش تاریک کردن فضا و تحریف وقایع است و مؤمنین باید در برابر این حرکت دشمن روشنگری کرده و جامعه را به مسیر حق هدایت کنند.

مهدوی‌ارفع با تأکید بر اینکه خدای متعال به پیامبر(ص) نیز این شأن را داد تا آیات قرآن را برای امت تبیین کنند، بیان کرد: امیرالمؤمنین 16 ماه از 56 ماه حکومتش را صرف صفین کرد و لشکر ایشان با نامه‌هایی که نوشتند و سخنرانی‌هایی که در شهرهای مختلف انجام دادند برای اولین بار در تاریخ برتری زیادی بر دشمن داشت؛ ولی ایشان در صفین دست به جنگ نمی‌زند و تعلل می‌کند تا جایی که یارانش حضرت را به ترس از مرگ و شکست متهم می‌کنند.

وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 55 نهج‌البلاغه می‌فرمایند به خدا سوگند من هراسی از مرگ ندارم؛ تعللم برای آن است که آرزو دارم عده‌ای از لشکریان مقابل به ما ملحق و هدایت شوند؛ در واقع امام زمینه را فراهم کرد تا فریب‌خوردگان بازگردند.

پژوهشگر نهج‌البلاغه با بیان اینکه ضعف و غفلت ما از تبیین، ضربات کاری زیادی به ملت، تاریخ و فرهنگ ما زده است، گفت: دشمن با جنگ رسانه‌ای و شناختی به میدان آمده و ما نیز ناگزیر هستیم در حوزه روشنگری باورها، شناخت‌ها، قرائت‌ها و فهم‌ها عمل کنیم.

مهدوی‌ارفع با اشاره به اینکه از پیچیدگی‌های ماجرایی که امام حسین(ع) را به قتلگاه رساند این است که ترفندهای دشمن به جهت نداشتن انسانیت، دیانت و ترس از قیامت و معاد پیچیده است، اظهار کرد: انسانی که ناظر بر مسائل جامعه است نباید روش تحلیلش برای نظام سلطه و باطل همانی باشد که برای جامعه اسلامی انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: شخصیتی مانند امیرالمؤمنین(ع) نمی‌تواند مانند معاویه از هر روش نامشروع و غیرانسانی برای رسیدن به مقصد استفاده کند، خیلی وقت‌ها ما می‌گوییم هدف وسیله را توجیه نمی‌کند ولی در عمل این‌گونه عمل نمی‌کنیم.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه دشمن می‌داند باطل است و برای بقای خودش خیلی فکر و کار می‌کند و حوصله زیادی دارد، گفت: به‌عنوان نمونه تغییر خوراک مردم یک جامعه، یکی از کارآمدترین شگردهای دشمن برای تغییر ارزش‌های جامعه و آغاز فروپاشی نظام سیاسی یک حکومت است.

مهدوی‌ارفع تصریح کرد: در مصاحبه‌ای از میخائیل گورباچف، رئیس‌جمهور اتحاد جماهیر شوروی سابق پرسیده می‌شود که چگونه اتحاد جماهیر شوروی با آن عظمت و قدرت و وسعت دچار فروپاشی شد؟ او در جواب با ناراحتی می‌گوید: همه چیز از روزی شروع شد که پای رستوران مک دونالد آمریکایی به کشور ما باز شد، هنگامی که صف طولانی جوانان‌مان را در مسکو مقابل مک دونالد دیدم فهمیدم که همه چیز از دست می‌رود.

وی افزود: جالب است که بدانیم امیرالمؤمنین(ع) ۱۴۰۰ سال پیش فرمود امت رسول‌الله(ص) خوار و ذلیل نخواهد شد مگر در روزگاری که غذای بیگانگان را بخورد و لباس بیگانگان را بپوشد.

پژوهشگر نهج‌البلاغه یادآور شد: اگر آرزوی شهادت هم دارید به عرصه جهاد تبیین وارد شوید، امام حسین(ع) در کربلا به حدی صحبت و تبیین کرد که دشمن وحشت کرد تا جایی که دستور دادند هلهله کنند تا صدای امام به مردم نرسد.

انتهای پیام
captcha