نکاتی از مشاهدات میدانی پیاده‌روی اربعین
کد خبر: 4086048
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
یادداشت

نکاتی از مشاهدات میدانی پیاده‌روی اربعین

پیاده‌روی اربعین حسینی یکی از زیباترین حماسه‌هایی است که عاشقان سیدالشهدا(ع) هر ساله با ایثار و عشق و علاقه فراوان می‌آفرینند اما این حرکت مانند سایر فعالیت‌ها قطعاً دارای نکات مهمی است که در این مجال مشاهدات میدانی پیاده‌روی اربعین را می‌خوانیم.

پیاده‌روی اربعین1- رفتار همراه با احترام و محبت عراقی‌ها از نیروهای مرزبانی گرفته تا راننده گان و موکب‌داران عراقی نسبت به زائرین ایرانی نشان از علقه عمیق و اشتراک معنوی دو ملت حول محور اربعین است که موجب ناامیدی دشمنان شیعه شده است.

 2- در طول سفر با توجه به مشاهدات میدانی این مسئله کاملا روشن است که دولت و ملت عراق تمام سعی و تلاش خود را جهت خدمت به زائرین امام حسین(ع) خصوصا زائران ایرانی به‌کار بسته و کوتاه‌ ها به جهت عدم برخورداری کشور عراق و نبود زیرساخت‌های مناسب برای این حجم از زائر بوده است.

اینکه گفته شود چون عراقی‌ها تمایل به حضور ایرانی‌ها ندارند و به همین جهت امکانات خوبی در اختیار ایرانی قرار نمی‌دهند حرفی کاملا بی پایه و اساس است.

3-  حضور طولانی مدت زائران ایرانی در عراق بعضاً به صورت گروهی و جمع‌های خانوادگی که بنده خود از برخی زائرین سؤال کردم عمدتا بین ۱۰ تا ۱۵ و حتی ۲۰ روز بوده است.

این حضور غیر ضروری و غیر قابل توجیه، بار اقتصادی زیادی بر موکب‌داران عراقی ایجاد کرده است و به نظر می‌رسد اگر مسئولان ایران فکر جدی به این مسئله نکنند با توجه به وضع نامطلوب اقتصادی مردم عراق، سال‌های آینده این حجم حضور و این مدت طولانی، رنج و محنت مضاعفی بر مردم عراق خواهد داشت. اگر چه مردم عراق با سخاوت و بزرگواری پذیرایا هستند اما این دلیل بر حضور طولانی مدت زائرین و تحمیل هزینه‌های اضافی نمی‌شود.

4-  وجود گسترده و به صورت شاخص، تصاویر سرادر سلیمانی و ابومهدی مهندس در کنار تصاویر مقام معظم رهبری و آیت‌الله سیستانی در مسیرهای پیاده‌روی نشان از حاکمیت تفکر مقاومت بر جو عمومی عراق و مدیریت جریان مقاومت بر کنگره عظیم اربعین و بیانگر پیوند عمیق مرجعیت و مقاومت در ملت عراق است. همچنین محدود بودن تصاویر مقتدی صدر در مشایه‌ها آن‌طوری که از سیاست اعلامی صدریون استنتاج می‌شود اربعین امسال صدری‌ها سعی بر حضور در سکوت داشته‌اند.

5-  تصاویر سید صادق شیرازی(از نجف تا کربلا بر روی تقریبا همه عمودها) و همچنین تبلیغات فراوان رسانه‌ای آن‌ها در مسیر‌های راهپیمایی و هزینه‌های فروان در این زمینه سعی بر جلب توجه زائرین نسبت به این جریان فکری داشته‌اند اما آنچه مشخص بود زائران توجه زیادی به این مسئله نداشته و حتی پایگاه‌های رسانه‌ای آن‌ها در طول مسیر بسیار خلوت و با عدم استقبال مردم روبه‌رو بوده است.

6- حضور گسترده نوجوانان و جوانان عراقی در مواکب جهت خدمت به زائرین اربعین نسبت به سال‌های گذشته، نشان از رویش تفکر و اندیشه مذهبی حول محور زیارت اربعین است که با توجه به هجمه‌های تبلیغاتی رسانه‌های لیبرالی در عراق این رویش نشان از عدم تاثیر تبلیغاتی دشمن در کم رنگ جلوه دادن کنگره عظیم اربعین است.

7- حضور با برنامه و همراه با نظم موکب‌های ایرانی که بیشتر آن‌ها در بخش‌های مختلف ارائه خدمت می‌کردند خصوصا حضور پزشکان و پرستاران جوان و صاحبان حرفه و مهارت، از تصمیمات درستی بود که می‌توان تحول در خدمت‌رسانی اربعین امسال در نظر گرفت.

امتیاز موکب‌های ایرانی، امسال این بود که عمدتا مردمی بودند و نهادها و سازمان‌های دولتی نقشی نداشته و یا نقششان کم رنگ بوده است که در نوع خود قابل تقدیر است. همچنین رفتار مناسب خادمین جوان ایرانی با زائرین که بیانگر آموختگی و کسب تجربه این عزیزان است از جلوه‌ای زیبای حضور مواکب ایرانی در اربعین امسال است.

8- حضور گسترده زائران ایرانی نسبت سال‌های قبل که نشان از عطش زیارت امام حسین(ع) بعد از کرونا است را باید به فال نیک گرفت اما عدم برنامه‌ریزی دقیق در روان‌سازی سفر توسط مسئولان ایرانی (علی‌رغم پیش‌بینی این حجم جمعیت) مشکلاتی را برای زائرین خصوصا اویل سفر در مرزها ایجاد کرده بود که باید برای سال‌های آینده مدنظر قرار گیرد.

9- عدم شناخت واحد پول عراقی و میزان آن به نسبت پول ایرانی و بلعکس، بعضا حواشی زیادی بین زائرین و راننده گان عراقی ایجاد کرده که در این زمینه لازم است اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی انجام شود.

حجت‌الاسلام علیرضا حدادیان، دبیر مجمع نخبگان حوزوی و دانشگاهی فارس

انتهای پیام
captcha