هیئت‌های مذهبی کانونی برای ترویج معارف قرآن باشد
کد خبر: 4158421
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۸
نماینده ولی‌فقیه در لرستان:

هیئت‌های مذهبی کانونی برای ترویج معارف قرآن باشد

حجت‌الاسلام شاهرخی در تشریح آثار نهضت حسینی، هیئت‌های مذهبی را کانون تبلیغ دین دانست و گفت: تمام جلساتی که به نام امام حسین(ع) برگزار می‌شود باید کانونی برای ترویج قرآن و آموزه‌های اهل‌ بیت(ع) باشد.

حجت الاسلام احمدرضا شاهرخی،  نماینده ولی‌فقیه در لرستان

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با تسلیت ایام محرم و ایام شهادت امام حسین(ع) و اینکه قیام و حرکت نهضت حسینی برای حفظ و احیای دین بود، گفت: امر به معروف دعوت به خیر و خوبی‌ها و نهی از زشتی‌ها و بدی‌ها و پلیدی‌ها از آموزش درون خانه و خانواده شروع می‌شود و شکل می‌گیرد.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر بعد از اینکه از خانواده شروع شد، به مدرسه و مسجد و سپس به اجتماع و در همه مکان‌ها و زمان‌ها می‌رسد و ادامه پیدا می‌کند و چنین سیری را که از خانه و خانواده شروع کند، نتیجه‌اش خانواده سالم، اجتماع سالم است، حاکمان و کارگزاران عادل است.

شاهرخی با اشاره به اینکه اصول دین و فروع دین بر پایه تبلیغ و بر پایه امر به معروف و نهی از منکر است، در رابطه با فلسفه قیام امام حسین(ع)، اضافه کرد: حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) وقتی دیدند که به حق عمل نمی‌شود و کسی از باطل نهی نمی‌کند لذا فرمودند: «إنّي لَم أخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفسِداً و لا ظالِماً و إنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإصلاحِ في اُمَّةِ جَدّي اُرِيدُ أن آمُرَ بِالْمَعرُوفِ و أنهي عَنِ الْمُنكَرِ و أسِيرُ بِسيرَةِ جَدّي وَ أبي عَليِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه‌السّلام؛ من برای رسيدن به مقام و مال دنيا فساد و ستم در جامعه اسلامی قيام نكرده‌ام من فقط برای اينكه جامعه اسلامی را اصلاح كنم قيام كرده‌ام، اراده دارم تا امر به معروف و نهی از منكر كنم و به روش جدم و پدرم علی ابن ابی‌طالب(ع) رفتار نمايم.

 واقعه کربلا یک حادثه عظیم است

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه واقعه کربلا یک حادثه عظیم است، اظهار کرد: امام حسین(ع) به عنوان یک مرد الهی نهضتی را شروع کرد و با عده‌ای مخصوص سفر خود را آغاز کرد، در این سفر حوادث و رویدادهایی به وقوع پیوست که در تاریخ نظیرش را کسی ندیده است، سفری که پرحادثه‌، سیاسی اجتماعی و دینی و برای رضایت و خشنودی خدای متعال بود.

وی در ادامه به مصیبت‌های حضرت علی‎اصغر(ع) طفل شیرخواره امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: پدران و مادران وقتی به منطقه گرمی ورود پیدا می‌کنند و احساس می‌کنند که هوا گرم است برای خودشان ناراحت نمی‌شوند اما اگر طفل کوچکی در آن منزل باشد و بی‌طاقتی کند، طبیعتاً مادر به تکاپو می‌افتد و احساس ناراحتی می‌کند و تلاش می‌کند که این مشکل را به هر شکلی برطرف نماید، شما تصور کنید در عصر عاشورا در خیمه امام حسین(ع) چه خبر است، در آن حالت عطش و تشنگی چه می‌گذشت.

شاهرخی اضافه کرد: در ظهر عاشورا، به‌خاطر همین بچه کوچک وقتی که بی‌طاقتی و دست و پا زدن این بچه را به خاطر گرسنگی و تشنگی مشاهده می‌کردند، غوغایی در درون خیمه برپا شد، بعضی‌ها بودند که یک شبانه‌روز در آن گرما آب ننوشیده بودند، اما به فکر خودشان نبودند، ولی وقتی حضرت علی‌اصغر را می‌دیدند ناراحت و منقلب می‌شدند و علت اصلی که امام حسین(ع) این طفل کوچک را به میدان برد و بر سر دست گرفت این بی‌طاقتی بود که در درون خیمه برپا شده بود، البته امام حسین(ع) نیز چاره‌ای نداشت و نمی‌توانست در مقابل این قوم کاری انجام دهد.

امام جمعه خرم‎آباد ادامه داد: امام حسین(ع) وقتی که به خیمه‌ها رفت و گرسنگی و تشنگی و بی‌طاقتی این طفل را مشاهده کرد و دید که این موضوع همه را تحت‌تاثیر خود قرار داده است و همه به‌خاطر این طفل ناراحت هستند، مجبور شد که طفل را در آغوش بگیرد و در مقابل لشکر بیاورد البته این قوم اگر می‌خواستند، می‌توانستند به این طفل آب بدهند ولی آنها امتناع کردند.

وی افزود: امام حسین(ع) می‌دانست که لشگریان یزید به این طفل شیرخواره آب نخواهند داد ولی امید کمی وجود داشت که دل این انسان‌ها به رحم بیاید و به این طفل شیرخواره مقداری آب برسانند ولی متأسفانه در همین حال بحران و ناراحتی که این طفل شیرخواره داشت، نوزادی که از تشنگی کاملاً بی‌حال و بی‌حس بود و توانی نداشت به یک‌باره امام حسین(ع) دید که این طفل دست و پا می‌زند، طفلی که سر خود را نمی‌تواند نگه دارد و به یک‌باره دید که این طفل روی دست پدر دست و پا می‌زند و نگاه کرد تیر گلوی حضرت علی‌اصغر(ع) را شکافته است.

اهداف قیام امام حسین(ع)

نماینده ولی‌فقیه در لرستان اضافه کرد: امام حسین(ع) برای احیای دین خدا قیام کرد آن هم شیوه‌اش امر به معروف و نهی از منکر بود، همان شیوه‌ای که حضرت امام علی(ع) در نهج‌البلاغه می‌فرماید: «أَقِيمُوا هَذَيْنِ الْعَمُودَيْنِ وَ أَوْقِدُوا هَذَيْنِ الْمِصْبَاحَيْنِ؛ کتاب و سنت، اين دو ستون را همواره برپاى داريد».

شاهرخی ادامه داد: مالک ابن انس از مسلمانان صدر اسلام بود، بعد از شهادت امام حسین(ع) از مالک پرسیدند که شما که زمان رسول خدا را درک کرده‌اید الان از سنت رسول خدا چه مشاهده می‌کنید؟ او گفت: به جز نمازی که مردم می‌خوانند هیچ راه و روشی که در میان این مردم مسلمان هست شباهتی به سنت پیامبر اسلام ندارد.

امام جمعه خرم‌آباد با یادآوری اینکه قیام امام حسین(ع) برای احیای دین بود در رابطه با آثار قیام و نهضت حسینی، گفت: نهضت حسینی آثار خودش را نیز در انقلاب‌های بعد از شهادت خودامام حسین(ع)  از جمله در قیام حره در مدینه، قیام توابین سلیمان بن صرد خزایی و قیام مختار ثقفی برجای گذاشت.

وی با بیان اینکه امام حسین(ع) طومار حکومت بنی‌امیه را در هم پیچید و امروز ما مشاهده می‌کنیم که در طول تاریخ جلسات، هیئت‌ها و عزاداری‌هایی که برپا می‌شود محلی برای تبلیغ و گسترش معارف اسلامی و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) عصمت و طهارت است، هیئت‌های مذهبی را کانون تبلیغ دین دانست و اظهار کرد: هیئت‌های مذهبی و تمام جلساتی که به نام امام حسین(ع) برگزار می‌شود باید کانونی برای ترویج قرآن و برای گسترش معارف اسلامی و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) باشد، چون هدف و قیام امام حسین(ع) احیای دین خدا و حفظ دین بود تا روزی که امام عصر(عج) ظهور نماید و عدالت را برپا نماید و انتقام خون امام حسین(ع) را از بنی‌امیه و ادامه‌دهندگان راه آنان بگیرد.

امام جمعه خر‎م‌آباد اضافه کرد: امروز آمریکای سلطه‌گر و رژیم اشغالگر قدس بنی‌امیه زمان هستند و با شیوه‌های ترکیبی و به کارگیری امکانات و هم‌پیمانان‌ خود در صدد از بین بردن اسلام هستند، اما جمهوری اسلامی در این بیش از ۴۰ سال چنان سیلی محکمی به استکبار جهانی، آمریکا و رژیم صهیونیستی زده است که صدایش تا تاریخ تاریخ است به گوش همه نسل‌ها خواهد رسید.

انتهای پیام
captcha