فردخت جشنواره‌ای برای پژوهش در پوشش ایرانی اسلامی است
کد خبر: 4166967
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۰

فردخت جشنواره‌ای برای پژوهش در پوشش ایرانی اسلامی است

دبیر جشنواره ملی فردخت گفت: موضوع اصلی این جشنواره، رقابت در طراحی دوخت و پژوهش در پوشش ایرانی اسلامی بوده و در کنار آن توجه ویژه به موضوع اقتصاد، هنر و فرهنگ‌سازی در حوزه تولید پوشاک را نیز مدنظر داشته است.

نشست خبری چهارمین جشنواره ملی و اجتماعی فردختبه گزارش ایکنا از اصفهان، سرهنگ کریم اکبری، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان کاشان امروز، ۱۳ شهریورماه در نشست خبری چهارمین جشنواره ملی فرهنگی، هنری و دانش‌بنیان فردخت که در ناحیه مقاومت بسیج و سپاه پاسداران کاشان برگزار شد، با بیان اینکه هم‌افزایی و وحدت ایجادشده در قالب این جشنواره هم جای تأمل و هم جای تشکر دارد، اظهار کرد: جشنواره ملی فردخت با هدف اثرگذاری فرهنگ و هنر غنی ایرانی اسلامی در ارتقای پوشش اجتماعی‌محور در چهارمین سال برگزاری در پی این است که هر شخص یا نهاد شرکت‌کننده، خود را در جریان این حرکت سهیم بداند و رشد، بالندگی و پویایی با حفظ وحدت و مشارکت را مبنا قرار دهد.

وی ادامه داد: گفتمانی که در قالب جشنواره فردخت شکل می‌گیرد، این نتیجه را در پی دارد که تولیدکننده‌های پوشاک در سطح کشور هم امکان تولید با جذابیت‌های هنری را به دست می‌آورند و هم مخاطب این تولید در سطح جامعه را پیدا می‌کنند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان کاشان اضافه کرد: هدف بعدی ما این است که طرح‌های خروجی جشنواره فردخت وارد بازار شوند و اثربخشی خود را نشان دهند؛ در این راستا از بعضی مجموعه‌ها، انتظارات ویژه‌ای داریم؛ برای مثال اتاق بازرگانی کشور دارای توانمندی‌ها و دسترسی‌های خوبی است که می‌تواند برای تحقق این هدف یاری‌گر باشد. برگزاری نشست با تولیدکننده‌های عمده پوشاک همزمان با برگزاری نمایشگاه جشنواره به میزبانی شهرستان کاشان و ایجاد پل ارتباطی بین این گروه با هنرمندان طراح، خیاطان و... یکی از چشم‌اندازهای تعریف‌شده است که اتاق بازرگانی می‌تواند در کمک به اجرای آن نقش بسزایی داشته باشد.

اکبری تصریح کرد: ما در این حوزه به دنبال تصدی‌گری نیستیم، بلکه الگوسازی، عرضه الگو و آموزش، توانمندسازی در حوزه طراحی و تولید با نگاه اصیل ایرانی اسلامی، غایت اصلی ماست. همچنین ایجاد اشتغال از طریق ارتباط بین دانشگاه و آموزش و پرورش و به عبارتی، دانشجویان هنرور فارغ‌التحصیل‌شده یا دانش‌آموزان هنرستانی با بازار و توزیع، از دیگر اهدافی است که در قالب این جشنواره محقق می‌شود.

فردخت؛ جشنواره‌ای موفق در تراز ملی

محمدرضا نجفی، دبیر جشنواره ملی فرهنگی، هنری و دانش‌بنیان فردخت نیز در ادامه این نشست با بیان این مطلب که موضوع اصلی این جشنواره، رقابت در طراحی دوخت و پژوهش در پوشش ایرانی اسلامی بوده و در کنار آن توجه ویژه به موضوع اقتصاد، هنر و فرهنگ‌سازی در حوزه تولید پوشاک و قالب‌های موجه مدل‌های طراحی را نیز مدنظر داشته است، گفت: جشنواره فردخت برای اولین بار در سال ۹۹ با همکاری سه نهاد و دانشگاه با موضوع مانتوی اجتماع برگزار و در نهایت، ۴۰ اثر در نمایشگاهی در محل دانشگاه فدک کاشان عرضه شد و ۶ نفر، رتبه برتر انتخاب شدند.

وی افزود: در دوره دوم، این جشنواره با همکاری ۱۲ نهاد و دانشگاه با موضوع طراحی و دوخت مانتوی اجتماع و کالکشن خانواده ضمن عرضه ۱۸۰ اثر در نمایشگاهی در محل خانه تاریخی طباطبایی‌ها با حضور ۱۰ شهر شرکت‌کننده برگزار شد.

دبیر جشنواره ملی فردخت با بیان اینکه سومین دوره در سال ۱۴۰۱ با همکاری ۱۶ دانشگاه و نهاد در موضوعاتی چون مانتوی اجتماع، طراحی کالکشن خانواده، فرم مدارس و پژوهش به ترتیب با عرضه ۲۵۰، ۱۴۰ و ۳۲ اثر و ضمن مشارکت ۱۲ استان و ۴۰ شهرستان در نمایشگاهی در تالار شهر مجموعه فرهنگی هنری فرهنگسرای مهر کاشان برپا شد، توضیح داد: اختتامیه سومین دوره جشنواره ملی فردخت همزمان با چهلمین روز ناآرامی‌های سال گذشته بود که با هدف گسترش و ترویج آزادی به معنای بی‌حجابی به راه افتاد و در حالی برگزار شد که نمایندگان ۱۲ استان و ۴۰ شهرستان با ۵۰۰ نفر مخاطب هنرمند و نخبه طراحی دوخت به منظور طراحی پوشاک ایرانی اسلامی در قالب این برنامه حضور پیدا کرده بودند.

وی در پایان با بیان این مطلب که نشست هماهنگی با ادارات و سازمان‌ها، مراسم رونمایی از پوستر جشنواره، افتتاحیه، طراحی و راه‌اندازی تارنمای جشنواره، کارگاه توانمندسازی با حضور استادان مطرح و اختتامیه، از جمله قسمت‌های جشنواره ملی فردخت در دوره‌های گذشته بود، گفت: این جشنواره به ابتکار شهرستان کاشان جایگاه ویژه‌ای در فهرست رویدادهای ملی به خود اختصاص داده و تجربه‌ای موفق در تراز ملی در میان انواع جشنواره‌های ملی و محلی است که به فراخور پیش‌بینی آیین‌نامه‌های استاندارد، نتایج و تأثیرات مطلوبی به نمایش می‌گذارد.

زهراسادات محمدی

انتهای پیام
captcha