سبک زندگی سالم در سند یزدنوین دنبال می‌شود
کد خبر: 4210225
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴

سبک زندگی سالم در سند یزدنوین دنبال می‌شود

استاندار یزد با بیان اینکه سند یزدنوین نقشه راه استان در حوزه‌های مختلف است، گفت: روح حاکم بر این سند و سیاست‌های اقتصادی استان، حرکت به سمت محیط زیست و هوای پاک و سبک زندگی سالم است.

مجمع سلامت استان یزدبه گزارش ایکنا از یزد، مهران فاطمی، استاندار یزد، 25 فروردین‌ماه در نشست مجمع سلامت استان، امنیت و سلامت را دو مقوله بسیار مهم برای جوامع بشری دانست و گفت: سلامت مردم، خط قرمز و اولویت نخست ما در استان بوده و این مهم، قربانی هیچ توسعه و موضوعی نخواهد شد.
 
فاطمی به گزارش ارائه شده در خصوص تأثیر عوامل مختلف از جمله آلودگی هوا در بروز بیماری‌ها اشاره و بیان کرد: متأسفانه یکی از ذهنیت‌های نادرست رایج در سطح استان، قرارگیری آلودگی هوا به عنوان منشأ همه بیماری‌هاست.
 
وی با اشاره به تأثیر سبک زندگی ناسالم، بی‌تحرکی، خواب ناکافی، آلودگی هوا و استرس بر سلامت افراد افزود: مجمع سلامت استان جهت تنویر افکار عمومی، درصد هر یک از عوامل مخل سلامت را مشخص کند تا مداخلات لازم در حوزه پیشگیری انجام شود. باید اطلاعات درست و کارشناسی در اختیار مردم و رسانه‌ها قرار گیرد تا نگرانی‌های موجود برطرف شود.
 
استاندار یزد با بیان اینکه نظام رسانه‌ای و دستگاه‌های فرهنگی باید در این حوزه کار کنند، اضافه کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور ترویج سبک زندگی سالم و تأمین سلامت پایدار در استان انجام شود.
 
وی با بیان اینکه عده‌ای از افراد به اشتباه، فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی را منشأ آلودگی هوا می‌دانند اظهار کرد: براساس گزارش‌ها، در روزهایی که به دلیل آسیب به خط گاز، واحدهای استان تعطیل بودند نیز همچنان هوای برخی از شهرستان‌ها دارای آلایندگی بالا بود.
 
فاطمی با تأکید بر تعیین دلایل اصلی آلودگی محیط زیست و آلودگی هوا، گفت: در این صورت درصد تأثیر صنایع، گرد و غبار، ماشین آلات فرسوده، ترددهای زیاد و ... مشخص و در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ خواهد شد.
 
استاندار یزد با بیان اینکه سلامت مردم و صیانت از محیط زیست از اولویت‌های تیم مدیریتی استان است افزود: یکی از اقدامات انجام شده در این راستا، تصویب ممنوعیت بارگذاری و توسعه صنایع آلاینده و پرآبخواه در محور مهریز - عقدا است.
 
وی با اشاره به صدور سالانه سه هزار مجوز در محور مهریز_عقدا؛ بدون هیچ قید و شرط و در کوتاه ترین زمان ممکن، اظهار کرد: با تصویب مصوبه مذکور، تعداد مجوزهای صادره در این محور به 1200 مورد رسید. تمامی مجوزهای صادر نشده برای این محور در طی دو سال اخیر، مربوط به صنایع آلاینده و پر آبخواه بوده است. بر این اساس به جز واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی، به صنایع آلاینده مجوزی داده نشده و بارگذاری جدید منوط به ارزیابی‌های زیست محیطی شده است.
 
فاطمی با اشاره به مباحث رایج در فضای مجازی در خصوص آلودگی هوا در برخی شهرستان‌ها گفت: آلودگی‌های امروز محصول چهار دهه سیاستگذاری و توسعه نامتوازن است و نباید دولت سیزدهم مقصر آن دانست. ساخت یک واحد تولید، حداقل نیازمند سه سال زمان است لذا در صورتیکه عملیات اجرایی پروژه ای از ابتدای استقرار دولت آغاز شده، هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است.
 
استاندار یزد با بیان اینکه متأسفانه مکان‌یابی واحدها در محور مهریز_عقدا درست نبوده است افزود: مؤید این موضوع، ایجاد شهرک‌های صنعتی در کنار سکونتگاه‌ها و در مسیر باد غالب است که این موضوع موجب گلایه‌های مردم شده است.
 
وی با اشاره به ممنوعیت بارگذاری صنایع آلاینده و پرآبخواه در محور مهریز - عقدا در دولت سیزدهم و تأکید ویژه بر رعایت ملاحظات اجتماعی و زیست محیطی توسط صنایع و معادن، بیان کرد: با این تفاسیر، انگشت اشاره خطای چهار دهه گذشته به سمت دولت سیزدهم بی‌انصافی است.
 
استاندار یزد با اشاره به اراده جدی استان جهت حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان، اظهار کرد: برنامه ریزی‌های لازم برای حرکت جدی استان به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنایع فناور پایه و سبز انجام شده و در حال پیگیری است.
 
فاطمی با بیان اینکه سند یزد نوین نقشه راه استان در حوزه‌های مختلف است، اطمینان داد: روح حاکم بر این سند و سیاست‌های اقتصادی استان، حرکت به سمت محیط زیست و هوای پاک و سبک زندگی سالم است.
 
وی با بیان اینکه صنعت پاک، دانش بنیان و پیش رو و کارآفرینان از مزیت‌های استان هستند، گفت: تزریق تحلیل‌های نادرست به جامعه، موجب قرارگیری مردم و کارآفرینان در مقابل می‌شود که جهت مقابله با جریان‌های این چنینی، باید اطلاعات و تحلیل‌های درست به مردم ارائه شود.
 
استاندار یزد با تأکید بر اینکه سلامت و هوای پاک جز اولویت‌های اساسی استان است، اظهار کرد: اولویت اول  ما در حوزه سلامت، پیشگیری و بهداشت و در مرحله بعدی درمان است زیرا هزینه در حوزه پیشگیری و بهداشت، سبب کاهش هزینه‌های درمان و تبعات ناشی از آن می‌شود.
انتهای پیام
captcha